Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При повърхностен тромбофлебит, работете с крака върху бюрото!

Повърхностен тромбофлебит е възпаление на вена под кожата, обикновено в крака.

Често се образува и един малък кръвен съсирек, но обикновено не е сериозен. Състоянието при нормални обстоятелства отминава в рамките на 2 до 6 седмици. Лечението може да облекчи болката или дискомфорта. Повърхностният тромбофлебит е различен и много по-малко сериозен, отколкото дълбока венозна тромбоза и разширени вени. Въпреки това, в малък брой случаи, усложнения могат да възникнат и с него, включително удължаване на кръвния съсирек по-нагоре във вената.

Ако симптомите на флебита – болка, зачервяване, болезненост, сърбеж и оток – се съпровождат с повишена температура и не преминават цяла седмица, непременно се прегледайте при специалист. Това може да е признак на инфекция, която вашият лекар може да излекува с помощта на антибиотици.

Ето как можете да облекчите симптомите:

–      Ластичен чорап върху възпалената вена ще окаже натиск и ще насърчи притока на кръв, което предотвратява образуването на съсиреци.

–      Движете се! Не трябва да се стои или седи на едно място дълго време, тъй като се забавя кръвообръщението. Разхождайте се 10 минути на всеки час, ако работите в седнало или изправено стационарно положение.

–      Загряването помага против болката и подобрява притока на кръв. Слагайте топъл компрес за 20-30 минути на засегнатото място всяка вечер.

–      Повдигайте краката над нивото на сърцето си толкова често, колкото можете. Това помага за намаляване на подуването и болката. Ако седите пред бюро – качете краката на него, като се надявате никой да не ви види.

–      Поддържайте здравословно тегло. Направете си здравословна балансирана диета, за да намалите теглото, ако се налага.

–      Не пушете. Никотинът влияе зле на кръвообращението.

При някои жени, използването на орални контрацептиви може да увеличи риска от образуване на кръвни съсиреци. Рискът е по-висок при жените над 35-годишна възраст, които пушат или имат история на предишни кръвни съсиреци. Ако приемате противозачатъчни хапчета и пушите, трябва задължително да спрете едно от двете!

 

 

15 минути за леки крака

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *