Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето най-важните източници на витамин В12

Витамин В12 (кобаламин) е от жизненоважно значение за здрава нервна и кръвоносна система.

Той има основна роля в синтеза на ДНК, което го прави жизненоважен хранителен елемент за тялото. Достатъчен прием на кобаламин предпазва от анемия. Следователно трябва да включите достатъчно храни с този витамин в дневното си хранене.

Стридите са богат източник на витамин В12, както и на желязо. Ако не сте свикнали да ги ядете варени, ще бъдете приятно изненадани от разнообразието на ястия, които могат да бъдат приготвени с тях.

Мидите са двучерупчести мекотели, които са склад на витамин В12. Яжте ги варени или печени и бъдете сигурни, че ще добавите на организма си добро количество кобаламин и други минерали като калий и желязо. Популярното в последно време едноклетъчно синьо-зелено водорасло Спирулина също има добро съдържание на В12.

Сиренето е млечен продукт с най-високо съдържание на кобаламин, който варира като количество в различните видове сирена. Швейцарското сирене, както моцарела и пармезан са най-богати на този витамин.

Телешкото месо е важен източник на витамин В12, но с него не трябва да се прекалява, за да не увеличите негативните ефекти от прием на червено месо.

Яйцата са другото чудо на природната храна. Витамин В12 се съдържа в жълтъка, като количеството му варира при различните птици. Най-много е в гъшите яйца.

Пуйката има вкусно месо, богато на витамин В12. Тази храна е добре да стане ваш приоритет още повече има хиляди начини за вкусно приготвяне.

Ракът не може да се конкурира с телешкото и пуйката по съдържание на витамин В12, но все пак съдържа добро количество. Така че продължавайте да се наслаждавате на тези вкусни ракообразни, за да получите добра доза от него.

Сьомгата и пъстървата са двете риби, които могат да отговорят на вашите нужди от витамин В12. Освен това те съдържат един куп други витамини и минерали, което ги прави изключително здравословна храна за тялото.

 

 

6 ненужно пренебрегвани здравословни храни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *