ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гастросхизис – една зачестяваща патология при новородените

Американски учени алармират: при новородените зачестява една рядка патология на предната коремна стена. Причините за тази патология, при която коремът остава отворен, а част от червата са извън коремната кухина, не са изяснени категорично.

gastroshizis2Гастросхизисът е вроден дефект; бебетата с подобно отклонение идват на бял свят с коремна стена, която не е затворена в областта около пъпа. От такива отвори реално могат да изпаднат вътрешни органи и това налага веднага след раждането да бъде направена специална операция. Нейната цел е да се приберат органите в коремната кухина и отворът да се зашие. Обикновено се налагат и последващи операции, но те не винаги са успешни.

Учени от Южна Флорида са установили, че през 1995 година с гастросхизис са се раждали 2 на 10 000 бебета. За десет години бройката се е удвоила. Изследването не дава отговор на въпроса – каква е причината за тази аномалия и защо тя зачестява, пишат от medikforum.ru. Знае се обаче, че в рискова група са децата на млади майки (20-25-годишни). Според някои предположения дефектът има връзка с храненето на майката по време на бременността, но повече данни не се съобщават.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *