ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спешни мерки при сърцебиене и аритмия

Здравото сърце извършва около 36 милиона удара годишно. Ето защо е толкова притеснително, когато този ритъм внезапно се наруши.

 

За щастие има няколко бързи начина за справяне с аритмията. Можете и да се предпазите от това състояние, като практикувате техники за овладяване на стреса и приемате хранителни добавки, които подпомагат работата на сърцето.

 

Бързи мерки

  • Седнете и вдигнете краката си върху хоризонтална опора. Съсредоточете вниманието си върху бавното и равномерно дишане.
  • Ако сърцебиенето продължава, приложете т. нар. „метод на Валсалва“, наречен на италианския анатом Антонио Мария Валсалва (1666-1723). Стиснете носа, затворете устата и се опи­тайте да издишате. Това ще провокира краткотрайно повишава­не на кръвното налягане и ще възстанови ритмичната работа на сърцето.
  • Предизвикайте кашлица. Подобно на „метода на Валсалва“, това ще повиши налягането в гръдния кош. Можете да надувате и балон – професионалните певци препоръчват тази техника за нормализиране на ускорения пулс при сценична треска.

 

Студена вода

  • Изпийте няколко глътки студена вода. Според една теория това кара хранопровода да притисне сърцето и по този начин възстановява нормалния сърдечен ритъм.
  • Наплискайте лицето си с леденостудена вода. Неприятното усещане може да се окаже достатъчно за постигане на желания ефект.

Хранителен режим

  • Консумирайте тлъста риба (като сьомга, скумрия и сардини). В нея се съдържат омега-3 мастни киселини, които имат бла­готворно въздействие върху сърцето.
  • Не преяждайте. Когато организмът е принуден да преработ­ва огромно количество храна, кръвотокът към храносмилател­ната система се увеличава и това може да провокира сърце­биене.
  • Ограничете консумацията на алкохол и кафе и откажете тю­тюнопушенето. При някои хора кофеинът, съдържащ се в ка­фето, чая и колата, предизвиква сърцебиене. Дори шоколадът може да има подобно действие. Алкохолът и никотинът също са сред най-честите предпоставки за състоянието.

 

Кои са причините за сърдечно-съдовите заболявания?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *