Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарство срещу остеопороза бори рака на млечната жлеза!

Лекарство, предназначено за лечение на остеопороза в пост-менопаузата, се оказва ефективно и при лечението на рак на млечната жлеза!

conbrizaМедикаментът Базедоксифен на фармакологичната компания Pfizer е бил представен в новата си функция от специалисти на Duke Cancer Institute в САЩ на голям научен форум в Сан Франциско.

Базедоксифенът е разрешен за приложение в Евросъюза, отбелязват от medportal.ru. Лекарството обаче все още няма лиценз за САЩ. Тъкмо при изследвания в САЩ е бил разкрит допълнителният ефект от използването на медикамента. Подобно на традиционното средство срещу рак на гърдата – тамоксифен, базедоксифенът блокира естрогеновите рецептори и така възпрепятства израстването на раковите ктлетки. Предполага се, че базедоксифенът дори е по-ефективен, тъй като не само блокира, но и разрушава естрогеновите рецептори. Така съединяването на раковите клетки с натуралния естроген става невъзможно и злокачествените изменения се блокират.

Тезата на американския екип е била доказана както чрез лабораторни опити, така и върху животни. Базедоксифенът се оказал ефективен дори в случаите, когато става дума за по-сложни казуси. Има група пациентки с мутации на гена HER2, при които блокираните естрогенови рецептори се реактивират и раковата тъкан отново започва активно да се развива. Дори и в такива случаи базедоксифенът се оказва действено средство и е в състояние да прекрати развитието на тумора. Базедоксифенът има европейски лиценз и е в употреба на Стария континент под името Conbriza. Лицензът се отнася за приложението му като лечебно средство при остеопороза. Според експертите в случая е достатъчно да бъде разширен кръгът от заболявания, при които официално може да бъде използван.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *