БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

40 минути в солената стая се равняват 4 дни на море

Солната стая е изключително полезна при респериторни заболявания

солна стаяКакво се случва там?

Приглушено осветление, тиха музика, кристалчета от хималайска сол, които блещукат, а вие вдишвате отрицателно заредени йони и микроелементи, освобождавани от каменната сол, и помагате на здравето си бавно, но сигурно. Температурата в помещенията е между 19 и 22 градуса, така че не ви е жега. Само влажността е по-висока – 60-70%. Но все едно сте на морето.

Стройни, спокойни и с отпушен нос

Стаите и солните пещери са търсени, защото престоят в тях лекува хроничен бронхит, синузит, ларингит, фарингит, тонзилит. Ако отказвате цигарите, сега е моментът да прочистите белите си дробове, а и да си починете в облак свеж въздух. Във Финландия дори децата знаят, че имат ли кожен проблем, мама и тате ще ги заведат в солна пещера. Тя обгаря кожните заболявания и гони болестите. Логично е, че фините частици сол, попаднали в организма, помагат при дихателни проблеми, но по-интересното е, че подобряват метаболизма, кръвообращението, действат благотворно на централната нервна система, при нервност, нарушен сън, хъркане.

За имунитета в седнало положение

Имунната ви система се влияе благотворно, ако спортувате редовно и се храните здравословно. Това го знаем. Но се оказва, че почивката в солна стая също може да я подобри и да рестартира организма. А как точно се гонят бактериите ?

В стаите има уреди, наречени халогенератори, които произвеждат сухи физиологични аерозоли чрез механично раздробяване на зърнена каменна сол. Вдишана, скалната сол абсорбира бактериите и мукуса от дробовете и така прави хората здрави. „В халогенератора може да се слага сол, обогатена с микроелементи – мед, манган, йод, желязо “ казва пред списание „За жената“ кинезитерапевтът Виолета Петкова. Обогатеният въздух, който се получава в тези стаи, може да вдишате единствено на морския бряг, в борова гора или около водопад. Най-малкото нещо, което върши солта, е, че изтрива от организма умората и стреса, което в нашия свят май не е толкова незначително. Положителният ефект от стаите е и това, че стимулират въглехидратния, протеиновия и водния обмен, възстановяват киселинно-алкалния баланс, понижават артериалното налягане. Хората с капилярни звезди по лицето също имат подобрение. А престоят в стаята ще ви струва между 30 и 60 минути от времето и около 10 лв. на посещение. Стаите не действат на принципа на вълшебството, нужни са ви поне 4-5 сеанса, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *