Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подобрете самочувствието си, за да се справите с депресията!

В случай че вътрешният ви монолог допълнително ви депресира, ето някои техники, с които можете да промените това:

  1. За да се справите с натрапливите мисли, приложете т.нар. фактически подход: ако постоянно ви се струва, че хората ви се присмиват, разберете каква е причината. Нищо чудно да установите, че се смеят на нещо друго.
  2. Не бъдете перфектционист, никой не е съвършен. Приемете, че не може всички да ви харесват и че не е по силите ви самостоятелно да решите всичките си проблеми.
  3. Когато ви се случи нещо неприятно, не си вадете негативни обобщаващи заключения от рода на „провалих се, защото съм глупав”. Има толкова много причини да не става точно така, както ни се иска! Помислете обективно за причините и се съсредоточете върху онова, което можете да промените – „следващият път ще се подготвя по-добре и ще постигна по-добър резултат”.
  4. Не мислете за слабите си страни и избягвайте самовнушения от типа: „за нищо не ставам, нищо не правя като хората”. Това, че не сте се представили на ниво в дадена ситуация, може или да ви подскаже къде да вложите повече усилия, или да ви насочи към сфера, в която сте по-силен.
  5. Не се опитвайте да контролирате нещата. Животът невинаги се развива според нашите очаквания – приемете, че не можете да диктувате събитията и запазете спокойствие. Така ще сте в състояние да реагирате по-адекватно на неприятните ситуации и ще успеете да се справите с тях.

 

Да искаш, значи да можеш!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *