Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При ставни болки правете упражнения

Най-доброто средство срещу схващане на ставите са леките физически упражнения. Повтаряйте ги най-малко 3-5 пъти на серия.

gimn-rakaУПРАЖНЕНИЕ ЗА РАЗТЯГАНЕ НА РАМЕНЕТЕ – подобряват подвижността на раменните стави, като отпускат шийните и раменните мускули.

Застанете прави и сключете пръстите на ръцете си зад тила. Лактите ви трябва да сочат хоризонтално напред. Бавно разтворете лактите настрани, като вдишвате дълбоко. Задръжте за 5 секунди, издишайте и съберете лактите отново напред, докато се докоснат.

УПРАЖНЕНИЕ ЗА КОЛЕНЕТЕ – укрепването на четириглавите бедрени мускули ще осигури на коленете ви оптимална опора.

Седнете на стол с твърда облегалка и подложете под коленете си хавлиена кърпа, навита на руло. Повдигнете подбедрицата, без да разгъвате коляното докрай и задръжте така за 3-5 секунди. Върнете в изходно положение и повторете с другия крак.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ – за подобряване подвижността и захвата им.

Повдигнете дланта и изпънете палеца настрани, сящаш спирате уличното движение (не напрягайте пръстите). Прегънете палеца към дланта, като се стремите да докоснете с него основата на кутрето. Задръжте за 3 секунди. След това изнесете палеца в изходна позиция и разперете пръстите колкото можете.

Свийте дланта в хлабав юмрук. Задръжте за 3 секунди и разтворете дланта. Разперете пръстите и ги изпънете.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ГЛЕЗЕНИТЕ – за да поддържате подвижността на глезените, седнете удобно на стол с права облегалка, стъпете на пода с боси крака и изпълнете следните упражнения:

–      Опрете пети на пода и повдигнете предната част на ходилата.

–      Като използвате петите за опора, завъртете бавно ходилата наляво и надясно.

–      Сега стъпете на пръсти и повдигнете петите.

–      Внимателно завъртете петите наляво и надясно.

Редовно отделяйте време за леки физически упражнения – разходка, плуване, колоездене, йога. Колкото по-добра е физическата ви кондиция, толкова по-слаба ще бъде болката в ставите.

 

Спортът и градът

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *