Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правете упражнения за отпускане на мускулите!

Най-сигурният начин да облекчите болката в шията и раменете е, като поддържате раменните мускули силни и гъвкави.

Предлагаме ви една серия упражнения, които трябва да изпълнявате бавно и без резки движения, за да не скъсате мускул или сухожилие:

Изнесете лявата ръка към дясното рамо и като поддържате с другата ръка външната страна на мишницата, натиснете към ключицата на гърба. Задръжте за 15 секунди, след това отпуснете за 15 секунди и натиснете отново. Повторете упражнението 5 пъти с едната ръка и след това с другата.

Вдигнете лявата ръка и я сгънете зад главата, като се стремите да докоснете с пръсти дясната лопатка. Поставете дясната си ръка върху левия лакът и го издърпайте надясно. Задръжте за 15 секунди, след това отпуснете за 15 секунди и издърпайте отново. Повторете упражнението 5 пъти и сменете ръцете.

За да разсеете болката в раменете, вземете в ръка 1 алуминиева кутия с тонизираща напитка и се наведете напред, като държите ръката изправена, а рамото отпуснато. Направете бавна осморка във въздуха. Повторете 10 пъти, ако не чувствате болка или изтръпване, в противен случай не правете това упражнение.

Отпуснете глава максимално наляво, без да напрягате шията и да повдигате рамото. Задръжте за 10 секунди и върнете в изходна позиция. След това отпуснете глава надясно, задръжте за 10 секунди и отново върнете в изходна позиция. Повторете упражнението 4 пъти.gimnast-2

Отпуснете раменете си и бавно наведете глава напред. Задръжте за 10 секунди. Повторете упражнението 4 пъти.

Наведете се напред и отпуснете ръцете си свободно пред тялото. Опишете кръг с едната ръка, сякаш го рисувате на пода. Изпълнете упражнението 10 пъти и повторете с другата ръка.

Всички упражнения започвайте, като за начало повтаряте само 2-3 пъти и всеки ден увеличавате с едно, докато достигнете препоръчания брой.

 

 

Интересни спортове у дома

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *