Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се грижим за кожата на ходилата си?

Масаж с етерично масло

Маслото от лавандула се отличава не само с приятния си аро­мат, но и с антибактериалните си свойства. (Преди употребата му направете тест за алергичност върху малък участък от кожа­та.) Нанасяйте го всяка вечер на измити и подсушени ходила, като го втривате с леки масажни движения. След процедурата обуйте памучни чорапи.

 

Стегнете порите

Разтворете 2 чаши английска сол в 4 л топла вода и накисне­те ходилата за 15 минути. Повтаряйте процедурата 2 пъти днев­но. Английската сол има адстрингентно действие и ще намали изпотяването, а и ще спомогне за унищожаване на микроорга­низмите.

 

Намажете с препарат за лечение на акне

Намажете ходилата с гел, съдържащ бензоил пероксид. Тези препарати са ефективни при лечение на акне, но със същия ус­пех унищожават и бактериите, причиняващи неприятна мириз­ма от ходилата. Ще ги намерите в повечето аптеки.

 

Напудрете

Преди да обуете чорапи, поръсете ходилата си с талк или пудра за крака. Предназначението на тези продукти е да абсор­бират влагата, за да предотвратят възникването на условия за размножаване на бактериите, причиняващи неприятната ми­ризма.

За попиване на влагата можете да използвате и царевично брашно, а за неутрализиране на миризмата – сода бикарбонат.

 

Кога да потърсите лекарска помощ?

Посетете личния си лекар, ако имате гъбична инфек­ция или краката ви се потят обилно дори когато не но­сите маратонки. Състояни­ето ви може да налага ле­чение с антибиотик или противогъбичен медика­мент, който се продава с рецепта.

 

 

 Високите токчета не са подходящи за ежедневието!

 

 

Природни методи за премахване на неприятните миризми на краката:

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *