Няколко начина да се избавим от “уханието” на краката

Ако причината за “уханието” на краката ви не е някакво гъбично заболяване, първото, което трябва да направите, е да смените чорапите с памучни, а обувките – с такива от естествена кожа. Има и един ефикасен метод, който ще ви избави завинаги от неприятния мирис.

Залейте две пакетчета черен чай с половин литър вряла вода и захлупено, варете 15 мин. Получената силна отвара сипете в леген и долейте с топла вода. Като се достигне до температурата на тялото, накиснете краката си и се отпуснете за около половин час. Тази процедура действа релаксиращо на цялото тяло и влияе благоприятно на психиката. За да получите траен ефект обаче, прилагайте я най-малко един месец всяка вечер.

Ако причината за миризливи крака е гъбично заболяване, няма по-добро средство от мехлема от невен. Нарежете на дребно четири препълнени шепи цветове от невен с част от дръжките и листата. Загрейте половин килограм чиста несолена свинска мас до сгорещяване и сипете невена. Бъркайте да поеме добре от мазнината и да се поизпържи малко.

След това покрийте съд с кърпа и оставете да престои един ден на хладно. После отново затоплете леко сместа, прецедете през чист тензух и сипете в предварително приготвени чисти и сухи бурканчета. С този мехлем мажете засегнатите места, предварително измити и подсушени. Само за броени дни ще се избавите от неприятното страдание.


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

1 Коментар »

  1. [...] Преди да обуете чорапи, поръсете ходилата си с талк или пудра за крака. Предназначението на тези продукти е да абсор­бират влагата, за да предотвратят възникването на условия за размножаване на бактериите, причиняващи неприятната ми­ризма. [...]

    Коментар by Как да се грижим за кожата на ходилата си? | Лекува нет — 05.06.2013 @ 12:01

Напишете коментар


Още по темата

При ставни болки правете упражнения

Най-доброто средство срещу схващане на ставите са леките физически упражнения. Повтаряйте ги най-малко 3-5 пъти на серия.

Див кестен гони умората от краката

Дивият кестен е традиционно средство за здравето на нашите крака и вени

Съвети за по-красиви крака

Блясъкът придава при­влекателност на гладки­те крака. Ароматните лосиони правят кожата на краката мека, а овлажнителите създават приятен блясък. Чудесен е и блестящият лосион за по-сияен и секси вид на кожата.

Крампите може да са симптом на атеросклерозата?

Възможно ли е крампите да са симптом на някакво заболяване? И ако е така, какво е то?

Редовно ли ви изтръпват краката по време на сън?

Ако се събуждате през нощта с изтръпнали крака или ръце, най-вероятно имате проблем с оросяването или сте прищипали някой нерв заради неудобна поза. Вижте повече информация по въпроса, за да знаете какво можете да направите, за да решите проблема.

Къде да работят младежите с болни бъбреци?

За болните от хро­ничен нефрит деца има значение откога е заболяването, кога е била последната криза и какви са настъпилите промени: Тези, които са изкарали остър глумерулонефрит без трайни последици, когато пораснат, трябва да работят в помещения, където няма влага и през зимата не е студено.

Симптоми на предсърдното мъждене, при които трябва да биете тревога…

Това предупреждение се отнася както за самия болен, така и за неговите близки…

Тендинитът може да възникне при травма!

Здравейте, вече пета година се занимавам с фитнес. Имам проблем с десния лакът, болки от вътрешната страна на ръката (медиален етпюндилит или голф лакът). Преди година ми биха 2 инжекции кертикостероиди в става­та, пих катафлами нодол.

Пилатес за стегнат корем

Готови ли сте да се по-грижите за вашия фин пролетен силует? Ние ви предлагаме няколко отлични упражнения от метода Пилатес, дока­зал ефикасността си не само за подсилване на дълбоките мускули на тялото, но и за пости­гане на плосък корем.

Болест ли е изтръпването на ръцете?

За уточняване на диагно­зата е необходимо да прове­дете консултация с невролог.

От отекли глезени страдат най-вече жените!

Здравейте, от няколко месеца забелязвам, че глезените ми са подути и отичат. Моля ви да поясните какви заболявания може да причинят такива отоци и какви мерки трябва да взема, за да не се стига до лечение с медикаменти?

20 медицински новости за болестите на гърба и кръста – 2

Има ли смисъл да се снимаме на рентген? Какво помага при счупване заради остеопороза? Дискова херния, лумбаго, износване на прешлените, чести схващания – познати са на почти всички ни. Предлагаме ви последните новости в световната медицина за здрав гръб и кръст без болки.