Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква е миризмата на болестта?

Има ли мирис болестта? Повечето от вас, навярно, ще се съгласят, че да – болестта идва с определено ухание

болестта
Има ли аромат болестта?

Но, какво е то и доколко трябва да бъде притеснен човек, ако усети странна, непозната миризма, която се излъчва от тялото му?

В повечето случаи пациентът не усеща собствената си миризма, така че може да научи за проблема само от близките, ако те не скрият от него този неприятен факт. Вероятно в близко бъдеще повечето болести ще бъдат диагностицирани с помощта на миризмата, която тялото излъчва, тъй като това е най-бързият и безболезнен начин за откриване на различни проблеми в човешкия организъм.

Всеки има индивидуална миризма. Но ние основно се фокусираме върху приятния аромат, който излъчваме. Въпреки това, не всеки знае, че болестите могат да бъдат идентифицирани чрез миризма. Лекарите вече са използвали този начин за диагностика.

Как точно мирише болестта – ще разберете ако продължите да четете.

За какви заболявания алармира миризмата на тялото?

Как мирише болестта на Паркинсон?

Преди време медицинската сестра от Шотландия на име Джой Милн забелязала, че от съпруга й започва да излъчва миризмата на мускус. Скоро му е поставена диагноза болест на Паркинсон. Години по-късно Милн става член на благотворителна организация, която помага на пациенти с болестта на Паркинсон. Тя забелязала, че тези хора миришат точно като съпруга ѝ. Откритието на медицинската сестра заинтригувало учени от университета в Манчестър. Те решили да тестват метода на Милн и провели експеримент: дали ѝ да помирише 12 тениски, от които шест принадлежали на хора болни от Паркинсон. Жената безпроблемно идентифицирала точно шестте пациента с Пркинсон, и дори посочила още един – след осем месеца собственикът на тази тениска също бил диагностициран с болестта на Паркинсон.

След този опит учените провели проучване и успели да идентифицират десет молекули, участващи в образуването на миризмата, свързана с тази болест. В края на изследването експертите поканили Джой Милн и ѝ дали да усети аромата на химическите съединения. Жената потвърдила, че това е „същата миризма“. Въз основа на тези данни учените са създали модел, който ще формира основата на теста за ранна диагностика на заболяването.

Миризма на котки, оцет и ацетон

Проблемите с бъбреците могат да предизвикат миризма на котки. Това се случва, когато тялото не се справя добре с отделянето на урина, продуктите от урея се натрупват в кръвта и се екскретират в потта. Също така, миризмата на котка може да се появи в случай на туберкулоза, затлъстяване, нарушения в храносмилателната система. Тя е толкова остра, че е трудно да се прикрие с помощта на дезодоранти и парфюми.

Ако миризмата на оцет започне да се смесва с миризмата на пот, това може да е сигнал, че има няколко проблеми едновременно. Може би по този начин се усещат ендокринните нарушения, туберкулозата или мастопатията. Човек мирише на оцет и когато няма достатъчно витамини D и B, или му липсва йод.

Ако ацетоновият аромат започне да излиза от кожата, трябва да изследвате себе си: особено ако отслабвате без причина, или имате раздразнителност и безсъние. Всички тези проблеми имат един източник: проблеми с щитовидната жлеза.

Неприятна миризма от устата? Какво означава това?

Миризмата, която излиза от устата е един от важните показатели за много заболявания. Например, „плодовия“ аромат може да бъде сигнал за диагностициране на диабет тип 2.

Миризмата на развалени яйца говори за заболяване на венците. Ароматът на суровата риба показва проблеми с черния дроб: той вече не може да се справя с обработката на токсините.

Лошият дъх може също да посочи сънна апнея и опасно автоимунно заболяване, както и множествена склероза. При бъбречна недостатъчност се усеща миризма на амоняк. Учените от Университета на Илинойс дори са разработили устройство, което улавя амоняка в дъха на пациента и това помага за по-навременната диагноза.

Едно от усложненията на бременността, свързани с високото кръвно налягане – прееклампсия – учените също се научиха да разпознават чрез дишането с точност от 84%.

Друг научен пробив е свързан с определянето на рак на белия дроб чрез миризмата, която излиза от устата

Израелски учени са създали устройството „NaNose“, което е подобно на онова, с което полицаите тестват за алкохол и може да открие рак на белия дроб с точност до 90% дори в ранните етапи. То може също да диференцира болестта на Крон, бъбречна недостатъчност, множествена склероза и други типове рак чрез миризма.

Ако усещате аромат на ацетон от устата си, трябва да отидете на преглед, защото тази миризма може да говори за различни заболявания в тялото: диабет, чернодробни и бъбречни заболявания, инфекции с микроби, бактерии и вируси, проблеми с храносмилането.

Риба, зеле, сирене и мед

Тялото придобива необичайна миризма при различни метаболитни нарушения.

Ако човек мирише на риба, то най-вероятно това е триметиламинурия или синдром на рибната миризма. Дължи се на излишък на триметиламин в организма, който от своя страна, се натрупва в резултат на холин, карнитин и лецитин, доставени с храната. Синдромът, в повечето случаи, се причинява заради дефект на гените, мутация на FMO3. В този случай се препоръчва да избягва ситуации, които причиняват прекомерно изпотяване, и да мине на диета, премахвайки от менюто си храни, които повишават нивото на триметиламин: червено месо, риба, яйца, семена, ядки, стафиди, покълнали зърнени храни.

Миризмата на зеле говори за нарушение на метаболизма на хормона тирозин

Така че хората, които страдат от тирозинемия, генетично заболяване, са свързани с дефицит на фумарилацетоацетат хидролазна активност, причинена от мутация на определен ген. Това е сериозно заболяване, което е свързано с увреждане на бъбреците и черния дроб и може дори да изисква трансплантация на черен дроб.

Миризмата на сирене се излъчва от хора, страдащи от друго наследствено метаболитно нарушение: те имат вроден дефицит на ензима изовалерил-CoA дехидрогеназа. Понякога този аромат се определя като по-неприятен, в сравнение с миризмата на потни крака.

Случва се човек да мирише на мед. И може да изглежда, че това е приятно, но всъщност не е. Този сластен аромат сигнализира, че в човешкото тяло се е установил пасикусов бацил – една от най-опасните инфекции, които често могат да се открият в болниците. Pseudomonas aeruginosa е в състояние да провокира различни заболявания: менингит, отит, респираторни заболявания, също е причина и за тежки абсцеси и гнойни рани.

Източник: doc-tv.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *