Дамската чанта е рай за бактериите!

В 20% от дамските чанти има повече бактерии, отколкото върху седалката на тоалетната чиния.

4antaНелицеприятният извод е направен след проучване, поръчано от британската компания Initial Washroom Hygiene. Най-зле стоят нещата с чантите от естествена кожа, признават от medlinks.ru. Порестата им повърхност е идеалното място, където бактериите се размножават на воля. Сред тях има такива, които представляват сериозна опасност за човешкото здраве.

Независимо дали са на повърхността или вътре в чантата, бактериите са в състояние да инфектират притежателката на чантата по много пътища. Те попадат върху лични вещи от рода на телефон, очила, портмоте или чантичка с грим – тези неща се ползват многократно в рамките на деня и едва ли след всяко докосване до тях следва миене на ръцете с топла вода и сапун.

Вътре в чантата е тъмно и топло – идеални условия за размножение на бактериите. Ако по някакъв начин се осигури и нещо влажно, по-добро за микроорганизмите не може да се мисли.

Има ли спасение от това положение? Експертите смятат, че периодично чантата и постоянното й съдържание трябва да се дезинфекцират с подходящи средства. Освен това честата смяна на чантите също е благоприятна за тяхното хигиенизиране – за разлика от случаите, при които любимата чанта се носи целогодишно. Според експертите опасният бактериален слой върху и вътре в чантата “израства” за три до 6 месеца активна експлоатация. Такава чанта е също толкова “заразна”, колкото например неподдържаната клавиатура или мишката на компютъра.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *