ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чревна бактерия спасява от затлъстяване и диабет

Чревната бактерия Akkermansia muciniphila може да се окаже успешният вариант за лечение от затлъстяване и диабет!

prebiotikУчени от Catholic University of Leuven в Белгия откриха разновидност на чревната бактерия Akkermansia muciniphila, която може да защити човешкия род от затлъстяване и диабет от втори тип, съобщи medikforum.ru. Ако един човек поема храна, която стимулира размножаването на бактерията, той ще може да контролира теглото си и дори да започне да отслабва, при това по-бързо от всякакви диети и физически натоварвания. Чудото е възможно заради специфичния “апетит” на бактерията, която интензивно разгражда мазнини.

Белгийските учени обърнали внимание на състоянието на лабораторни мишки, страдащи от затлъстяване и диабет. В чревната им флора била констатирана липса на бактерията Akkermansia muciniphila. На гризачите започнали да дават пребиотична хранителна добавка, която стимулира растежа на бактериите. Метаболизмът им се ускорил и това помогнало на мишките да редуцират теглото си. Промяната на хранителния режим блокирала възпалителните процеси, които развивали повечето от тях, и понижила нивото на инсулин в кръвта им.

За разлика от пробиотиците, които са живи бактериални продукти – пребиотиците са само хранителна среда за полезните бактерии в храносмилателния тракт. Това е форма на натурално, трудно за усвояване нишесте, което в малки количества се съдържа в бананите, лука, аспержите и артишока. Добавянето на пребиотици в различни хранителни продукти за трапезата ни всъщност ще върши същата работа, както при лабораторните мишки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *