Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За и против шоколадовите удоволствия

Умерените порции шоколад не само няма да навредят на здравето ви, но ще ви накарат да се чувствате по-щастливи.

Едва ли има човек, който да не обича шоколад. Усещането за топящо се на езика ви блокче е просто несравнимо. Много от нас обаче консумират шоколад с недотам чиста съвест, защото се страхуват, че това ще се отрази пагубно на здравето им.

Ако имате проблеми с килограмите, кожата ви не е от най-сияйните или ви се налага често да посещавате зъболекар, вината едва ли е само на шоколада. Все пак шоколадът е калорична храна и с него не трябва да се прекалява, просто поемайте бавно малки количества. Умерените порции шоколад не само няма да навредят на здравето ви, но ще ви накарат да се чувствате по-щастливи.

Какво се крие в шоколада?

Магнезий – той е незаменим при облекчаване на всички неприятни ефекти, които се проявяват у жените преди началото на менструация.

Антиоксиданти – натуралният шоколад съдържа повече флавиноиди от чая и боровинките. Галиевата киселина и флавоноидния епикатехин предпазват кръвоносните съдове от натрупване на вреден холестерол, стимулират здравето на сърцето и намаляват риска от проява на сърдечно-съдови заболявания. Доказан медицински факт е, че понижават високото кръвно налягане. Лошата новина е, че млечният и белият шоколад не притежават нито едно от тези полезни качества.

Теобромин – съставката влияе на психоактивността, а последниоте изследвания сочат, че е ефективно средство срещу кашлица поради особеното си влияние върху нервите на вагуса.

Ендорфини – хормоните на щастието, които са ефективни антидепресанти. Затова, когато са нещастни, мнозина посягат към шоколада.

Триптофан – аминокиселината, която е важна за производството на невротрансмитера серотонин. Той отговаря за промените в настроението ни – колкото повече е серотонинът, толкова по-нахилени сме ние.

Фенилетиламин – много важна съставка, защото предизвиква производството на допамин в центровете на удоволствието, намиращи се в средния дял на мозъка – същите, които са най-активни по време на оргазъм. Фенилетиламинът стимулира и проявата на психически състояния, като привличане, вълнение, замайване и еуфория.

Както виждате, шоколадът не е толкова черен, колкото изглежда.

 

 

Какво още може да направим за здраво сърце?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *