ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спешно лекувайте цистита, за да не стане хроничен!

Броят на жените, страдащи от цистит, е по-голям

цистит Циститът е заболяване, което е характерно за всички възрасти. От него се оплакват и малки деца, и хора в напреднала възраст. Жените, страдащи от цистит, са три пъти повече в сравнение с мъжете и това се дължи на анатомичния строеж на пикочния канал.

„Най-общо казано, бактериите, които се размножават в областта на външните полови органи, се преместват в пикочния мехур при простуда“, обясняват специалистите и допълват, че циститът трябва да се излекува спешно, за да не стане хроничен. Хроничният цистит се завръща всяка пролет и есен и бактериите обикновено проникват до бъбреците. Тогава човек започва да се оплаква от тежест в кръста, а болката отстрани на моменти е нетърпима.

Важно е да се отбележи, че с лечението трябва да се заеме уролог. Не рискувайте с бабини рецепти, защото може да се стигне до още по-големи усложнения. Вече има достатъчно съвременни препарати, които помагат при този тежък здравословен проблем. При повечето случаи терапията се съчетава със специална диета и физиологическо лечение. Ако се оплаквате от цистит, незабавно от менюто си изключете газираните напитки, солените и силно подправените ястия. Наблегнете на водата и на чайовете. Полезен е също сокът от боровинки.

3 неща, които трябва да правите, за да се предпазите от цистит:

– Когато е студено, облечете се добре. Забравете за късите поли и тънките чорапогащници!

– Преди всеки полов контакт е хубаво да си вземете душ. Спазването на лична хигиена ще ви спести много главоболия.

– Правете си профилактични прегледи – пикочните и половите органи при дамите са тясно свързани и обикновено боледуват по едно и също време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *