Шок! Яденето на пръст е полезно за стомаха?!

Американски учени твърдят, че обикновената пръст е полезно блюдо за хората….Особено за онези, които имат стомашни проблеми?!

pochvaВъзможно ли е? Звучи шокиращо, но тезата е защитена по всички научни норми. Глината, която е част от почвения “коктейл”, влияе положително на състоянието и работата на стомашно-чревния тракт. “Земната диета” буквално е необходимост при стомашни проблеми от различен характер, като в същото време помага да се попълни недостигът в организма на желязо, калций и цинк в организма.
Самата идея звучи достатъчно екзотично и странно, за да си спечели бързо последователи. Но в нея всъщност – оказва се – няма нищо сензационно, твърдят от medikforum.ru. За ползата от яденето на пръст е писал още Хипократ преди повече от две хиляди години. Сегашните изводи и препоръки наистина повтарят Хипократ, но след като тезите му са били проверени чрез модерни изследователски методики. Въпреки странното си звучене, тази теория със сигурност в бъдеще може да намери практически последователи, надяват се учените. Със сигурност има критерии и правила, по които се реализира необичайната лечебна технология. Първото, което човек си мисли тук е дали – ако успеем да преодолеем естествените си задръжки и погнуса – дали това лечение няма да ни навлече друг тип неприятности. И откъде точно може да се вземе лечебна почва, която да не ни навреди по някакъв начин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *