Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимавайте с излишното вземане на хапчета

излишно вземане на хапчета

Един от най-големите рискове за здравето се крие в лекарствата. Доверете се на съветите в тази глава и ще бъдете сигурни, че медикаментите, които приемате, няма да ви навредят, а ще ви помогнат.

Артрит, храносмилателни смущения, високо кръвно налягане, повишен холестерол… Колкото по­вече остаряваме, толкова повече лекар­ства за различни здравословни пробле­ми приемаме. По-възрастните хора са по-чувствителни към въздействието на ме­дикаментите и страничните им ефекти. Причината за това е, че със стареенето функциите на черния дроб и бъбреците отслабват и организмът по-трудно и по-бавно метаболизира и излъчва лекар­ствата. Затова някои медикаменти тряб­ва да се вземат в по-малки дози, отколко­то при младите хора.

На следващите страници ви предлага­ме редица полезни съвети как безопасно да приемате лекарствата и да избягвате най-разпространените грешки.

ФАКТ

Скорошно проучване установи, че средно 1 човек от всеки 5 над 55-годишна възраст не може да посочи нито едно от лекарствата, които най-често се предлагат без рецепта. Това е тревожен факт за медицинските спе­циалисти, защото хора­та от тази възрастова група не са склонни да потърсят от фармацев­тите съвет относно

 

Колкото повече лекарства приемате, толкова по-голям е рискът от взаимодействие по­между им и от неправилна употреба. Дори безопасните на пръв поглед медикаменти като аспирин и ибупрофен мо­гат да причинят проблеми ка­то например кръвоизлив. Трябва да сте сигурни, че лекарят знае за всички ле­карства, билки и витамини, които пиете.

 

Сънотворните – вредни и напълно излишни

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *