Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изследвайте холестерола, за да предотвратите инфаркт или инсулт

Чрез този тест се измерват нивата на холестерола, който се произвежда от чер­ния дроб. Твърде високото му ниво е рис­ков фактор за атеросклероза и съответно предпоставка за инфаркт и инсулт.

Кой подлежи на преглед?

Ако сте над 35 години и сте с рискови фактори за сърдечносъдово заболяване, личният лекар ще прецени колко често да изследвате холестерола си. Диабетиците трябва да се подлагат на този тест всяка година.

Как се провежда?

Взема се кръвна про­ба, която се изследва.

Какво означават резултатите?

Идеал­ните показатели на холестерола са под 5 mmol/1; 6,4 mmol/1 е леко повишен холестерол. Много високи нива са стойности­те над 7,8 mmol/1. За да се прецени реал­ният риск от сърдечносъдово заболяване, трябва да се изследват отделно стойно­стите на LDL и HDL холестерола и на още един вид мазнини – триглицеридите. По­отделно или в комбинация, високото ни­во на общия холестерол, високият LDL холестерол или ниският HDL холестерол са показатели за предразположеност към сърдечносъдово заболяване.

 

 

* * * За да се получат най-точни резултати при измерването на кръвното налягане и нивата на холестерола, следвайте тези съвети.

Кръвно налягане

  • Не измервайте кръвното си налягане, когато се намирате под стрес – възможно е показателите да са по-високи от обичайното. Самото изследване е вид стрес – една от причините, поради която ако измерите артериалното си налягане вкъщи, резултатите по-някога са по-добри.
  • Не пушете, не пийте кафе или алкохол, не консумирайте тежка храна няколко часа преди изследването.
  • Отпуснете се и не кръстосвайте крака по време на изследването.
  • Изпразнете пикочния си мехур преди изследването.

Холестерол

  • Ако имате възможност, седнете и си починете от 5 до 15 минути преди теста.
  • Избягвайте да се натоварвате физически в деня преди изследването и не приемайте алкохол 2 дни преди него, защото може да повлияе на резултатите.

Тайната зад „френския парадокс”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *