Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болките в краката може да са сигнал за смъртна опасност!

Болестен процес, който протича без симптоми или сигнализира за себе си чрез болка в краката, може да ни струва живота!

venozna-tromboza-veniТромбозата на дълбоките вени, за която става дума, изисква незабавна медицинска намеса и адекватно лечение, предупреждават от medikforum.ru. Състоянието е опасно с това, че може да причини тромбоемболия на белодробната артерия, а оттам – дори и смърт.
Статистиката в Америка е плашеща: всяка година тромбозата на дълбоките вени поразява около 600 000 души и вероятно бройката ще нараства заради застаряването на нацията. Най-опасната последица от това, разбира се, е емболията на белодробната артерия – това дава около 100 000 смъртни случая на година. Заради високата степен на риск тромбозата официално е обявена от американските медицински власти за сериозен здравен проблем.
Как да се ориентираме не ни ли застрашава нещо подобно? Тромбозата на дълбоките вени в долните крайници често е придружена с отоци, зачервяване и подуване, болки. Може обаче да протича и без тези симптоми. Установяването на диагнозата става чрез ултразвуково изследване. Ако подобно състояние бъде неглижирано, има опасност част от тромба да се откъсне и по кръвоносните пътища да достигне до белодробната артерия. Най-черният вариант на последиците в този случай е прекъсване на пътя на кръвта към дробовете, лишаване от кислород, смърт.
Рискът от тромбози се повишава с напредването на възрастта, а също при бременни, хора с наднормено тегло, при приемащи противозачатъчни, онкологично болни, при залежаване или травми. Профилактиката на тези състояния е известна: движение, спорт, много плодове и зеленчуци – заради целулозата, чиито фиброзни влакна подпомагат укрепването на венозните стени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *