Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всички пенсионери ли страдат от депресия?

Много хора смятат, че депресията е естествена част от процеса на стареене. Това обаче не е така.

 

Въпреки че по-възрастните хора са преживели много изпитания и загуби, с годините те се научават да се справят с труд­ностите. Сравнително малко общопрактикуващи лекари успешно разпознават симптомите на депресията при по-възрастните. В някои страни, например във Великобритания, обаче има специалисти по психиатрия, които са експерти в лечението на депресия при хора в напредна­ла възраст. Най-често те работят в екип, така че обикно­вено първата среща е с медицинска сестра или социа­лен работник.

Депресията често е придружаващ симптом на най- разпространените заболявания, характерни за по-въз­растните хора. Загубата на независимост поради инва­лидност или болест допълнително утежнява депресивно­то разстройство при възрастните хора. Освен това само­тата и изолацията се изострят, когато приятелите или близките хора ги напуснат.

Друг фактор, допринасящ за депресивното състоя­ние, е приемът на много лекарства (полифармация). Определени медикаменти могат да предизвикат или за­дълбочат депресивното състояние.

Ще трябва да потърсите помощ, когато депресията не ви позволява да водите нормален живот, продължа­ва по-дълго от очакваното, появява се нежелание за об­щуване с други хора и ви кара да мислите, че животът ня­ма смисъл.

 

Как менопаузата влияе на паметта и настроението?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *