Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекуват болките в кръста и гърба?

Най-често болката вследствие физическо претоварване отшумява до една седмица при комбинирано лечение с болкоуспокояващи медикаменти, редуване на студени и топли компреси и леки упражнения.

Ишиасът и леките увреждания на дисковете обикновено се повлияват за четири или шест седмици. Почивката също играе много важна роля, но прекаленото залежаване трябва да се избягва. Лекарите препоръчват да не прекарвате повече от 2 дни на легло, защото мускулите отслабват й състоянието може да се влоши. При дискова херния ще се почувствате много по-добре, ако спите няколко дни на пода по гръб с възглавница под коленете или на дъска, поставена под матрака на леглото. След като болката отслабне, лекарят ще ви препоръча физиотера­пия и програма с упражнения за разтягане и укрепване на мускулите на кръста и гърба с надеждата, че по този начин ще се предотвратят бъдещи проблеми.

В зависимост от силата на болката се прилагат различни медикаменти: мускулни релаксанти, противовъзпалителни или болкоуспокояващи като аспирин (с или без кодеин). Друг вид лечение е инжектирането на кортикостероиди в областта близо до мястото на дисковата херния с цел да се намалят болката и възпалението. Хирургично лечение се прилага само в краен случай.

За бързо и ефективно облекчаване на болката и намаляване на отока в домашни условия можете да слагате студен компрес на чести интервали в първите 1-2 дни. След това преминете към леко затопляне на участъка (сложете влажен, топъл компрес или електрическо одеяло или възглавница), за да увеличите притока на кръв към засегнатото място. Вани със солена вода също могат да помогнат, а някои хора намират известно облекчение на болката чрез използването на загряващи кремове (резулзанти), продавани без лекарско предписание. Не ги прилагайте едновременно с топъл компрес.

В последно време един нов метод на лечение предизвиква интерес сред Медицин­ските среди. Програмата MSL MicroAce използва нисковолтови електрически импул­си, които наподобяват биопотенциалите и по този начин се стимулира възстановява­нето на увредените тъкани.

Макар че няма сериозни научни доказателства, много хора, страдащи от болки в гърба, споделят, че състоянието им се е подобрило, след като са се подложили на лече­ние чрез мануални манипулации при остеопат и хиропрактик и на дълбокотъканен масаж, който се прави от опитен масажист-терапевт.

Друг успешен метод за премахване на болките в кръста и гърба и изобщо на всякакви ставни болки по цялото тяло са магнитните пластири (Spondy Guard / Спонди Гард), които премахват възпалението, чрез силата на букет от китайски билки.

 

Бърза помощ при болки в кръста и гърба

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *