Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво става с тялото ни, когато остаряваме?

Стареенето е неизбежно, също както данъците и смъртта. Но повечето от физи­ческите промени, които го съпътстват, са доста по-малки, отколкото предполага­те, Подходящата нагласа ще ви помогне да ги приемете по-лесно.

 

Замъглено зрение

Първият показател за остаряването е от какво разстояние четете вестника. Ако го четете от една ръка раз­стояние и очите ви бързо се изморяват, вероятно имате пресбиопия (старческо зрение). Очните лещи са загубили ела­стичността си и не могат да се нагаждат така лесно от далечно за близко виждане. След 40-те сте по-предразположени и към глаукома – повишаване на вътреочното налягане, което може да доведе до увреждане на зрителния нерв и да се стигне до тъмни петна в зрителното поле или загуба на периферното зрение. Има вероятност да развиете и катаракта – по­мътняване на лещата и влошаване на зрението. Ранната диагностика е много важна и в двата случая.

 

Влошен слух

Пробле­мите със слуха започват още между 20-ата и 30-ата ви годи­на. Първо спирате да чувате високочес­тотните звуци, а впоследствие – около 65-ата година, преди слуховият проблем да стане ясно осезаем, започват да ви убягват и нискочестотните. Не всички хора страдат от загуба на слуха, но все пак 1/3 от хората над 65 години имат се­риозни проблеми. Нарушенията във вътрешното ухо могат да се отразят и върху способността 9 да пазите равновесие, така че се пазете от падания.

 

Изтъняла кожа

С възрастта кожата буквално изтънява. Посте­пенно губите мастния слой под нея наред с протеините колаген и еластин, а също и естествените кожни маз­нини. С изтъняването кожата става по-прозрачна и тънките вени под нея започ­ват да прозират. Понякога се забелязват и хиперпигментирани зони и старчески петна – не се притеснявайте, те са напъл­но безобидни. Пазете се от слънцето, което дори и да не доведе до рак на кожа­та, ще увеличи бръчките и ще влоши ка­то цяло състоянието на кожата ви.

Ще забавите тези процеси, като пиете много вода, използвате слънцезащитен крем, включвате в менюто си много пло­дове и зеленчуци и почиствате внимател­но кожата си. Дори и да не възвърне мла­дежкия вид на кожата, третиноинът ще подобри вида и структурата й. Третиноиновите кремове се отпускат с рецепта. Те излющват мъртвите клетки и ускоряват производството на колаген и протеино­ви влакна, които поддържат еластич­ността.

 

Намаляване прага на болката

Може да устано­вите, че чувството ви за допир не е толкова изразено, както преди. Причините за това вероятно са непълноценното хранене, проблеми с кръвообращението и естествените про­цеси на стареене на нервната система. Реакцията ви на болка и висока темпера­тура може да не е така бърза, както на младини. Това ви прави по-уязвими към топлинен удар, измръзване или изгаря­не. Така че вземете допълнителни мерки при лоши атмосферни условия.

 

5 съвета как да спрем остаряването

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *