Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мазничко за напукани лакти и пети

Когато се грижим за кожата на тялото си, нарочно или не забравяме участъците около лактите и колената

Там кожата е доказано по-суха и затова трябва да й се обърне специално внимание. Ако през лятото сте забравили да овлажнявате тези зони, то със сигурност те са се напукали. Не е изключено да се появяват и тъмни петна.

Как да се грижим за мекотата на стъпалата и коленете? Като за начало ги ексфолирайте, за да отстраните мъртвите клетки. Подходящи са морската сол и захарните кристали. След това нанесете овлажняваща козметика, която съдържа алфахидрокси киселини с нисък процент, алое и витамините А и В. Растителните масла също са ефективни. Може да ги използвате по два начина: чрез директно нанасяне върху кожата или като добавка към ваната. Подходящи са бадемово, лавандулово и масло от гроздови семена, но без парфюмни съставки. Защото в контакт със слънцето предизвикват алергични реакции и пигментация.

Маслото се абсорбира от кожата най-добре след като сте взели топъл душ. Тогава е добре да нанесете с леки масажни движения подхранващата съставка. Направете и маслени ванички за лактите със зехтин или бадемово масло. А на коленете -маслени компреси. Ако са се появили тъмни петна, ще ги изсветлите със следната процедура. Срежете един лимон на две половинки и наложете месестата им част върху коленете или лактите. След 10 минути изплакнете, изчакайте кожата да изсъхне и нанесете специален хидратиращ крем за крака.

Необходимо е да обърнете специално внимание, ако и след грижите кожата на коленете и лактите остава суха и все още напукана. Потърсете мнението на дерматолог. Тази сухота може да е симптом на кожно заболяване -екзема, дерматит или псориазис.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *