Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проблеми с очите, които всъщност не са проблем!

Има няколко симптома свързани с очни проблеми, които могат да ни стреснат, но всъщност не означават болест!

Мътни петна пред очите

Какво става?

Във вътрешността на очната ябълка има гелоподобно вещество съставено от вода, колаген и хиалуронова киселина. Понякога, особено с напредване на възрастта, части от колагена се слепват, което прави сянка върху ретината. Тази сянка се вижда като точки, деформирани линии или други странни форми пред очите ви. Това може да бъде много досадно, но е безобидно!
Вижте Вашия лекар, ако… петната се появяват с леки проблясъци или размазване и нарушаване на вашето зрение. Това може да означава, че гелът в очната ябълка пречи на ретината. Ако ретината се разкъса малко под влиянието на гел, това може да доведе до отделяне на ретината. Колкото по-скоро се открие това разкъсване, толкова по-лесно е да се поправи.

 

Потрепвания на клепачите

Какво става?

Причинено от стрес, умора, твърде много време прекарано взирайки се във вашия компютър, прекаляването с кофеин дори алкохол. Самостоятелно или в комбинация, всеки от тях може да предизвика мускулни спазми в горния или долния клепач. Потрепванията обикновено спират от само себе си, но ако те са наистина досадни, опитайте топли компреси, за да отпуснете мускулите или изкуствени сълзи (защото сухота в очите също може да доведе до потрепвания). Преминаването към безкофеиново кафе също няма да навреди.

Вижте Вашия лекар, ако… имате потрепване, което продължава повече от няколко седмици. Това може да е признак, че е раздразнена повърхност на окото или мембраната. В редки случаи, потрепванията може напълно да затворят очите или са придружени с потрепване на устата. В такъв случай вие трябва да видите вашия лекар, за да сте сигурни, че не става въпрос за неврологично състояние.

 

 

Как да пазиш очите си?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *