ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Маслото от черен кимион лекува всичко

Според пророка Мохамед единственото, което не може да лекува това лечебно растение, е Смъртта

 

Макар че може да изглежда доста трудна задача, черния кимион (Nigella Sativa) в действителност има забележителни изцелителни и здравни свойства, които го правят един от най-мощните лечебни растения, познати на човека.

Това растение е част от семейството на лютичето и семената са тъмни, тънки и във формата на полукръг. Те са били прилагани преди много векове в Близкия изток, Средиземноморието и Индия.

Днес малките черни семенца се използват като подправка в различни кухни по целия свят, най-вече заради техния неустоим аромат. Освен кулинарната си употреба, черния кимион е с важни ползи за здравето и е едно от най-скъпите лекарствени семена в историята.

Семената от черен кимион съдържат над 100 химически съединения, включително и някои, които още не са идентифицирани. В допълнение към това, което се смята за основната активна съставка, черния кимион съдържа бета ситостерол, миристинова киселина, палмитинова киселина, стеаринова киселина, олеинова киселина, линолова киселина, арахидонова киселина, протеини, витамин В1, витамин В2, витамин B3, фолиева киселина, калций, желязо, мед, цинк и фосфор.

Когато археолозите открили гробницата на момчето-фараон Тутанкамон (King Tut), те намерили бутилка пълна с масло от черен кимион, като се предполага, че това масло му е било необходимо в задгробния живот.

Факт е, че лекарите на египетските фараони често са използвали семената след празници и преяждане, за успокоение на разстроения стомах

Те също така прилагали масло от черен кимион за лечение на главоболие, зъбобол, настинки и инфекции. Кралицата Нефертити, известна с изумителната си красота, използва масло от семената на черния кимион, за да направи косата си още по-здрава и блестяща.

Стотици изследвания, които са проведени върху черния кимион показват, че съединения от семената помагат в борбата с болести. Това става чрез стимулиране на производството на костния мозък, естествен интерферон и имунни клетки.

Няколко проучвания са доказали категорично, че екстракт от семената на черния кимион могат да помогнат на хора с автоимунни заболявания рак.

Според едно скорошно проучване тази билка и по-специално семената на кимиона са ефективно средство срещу рак на панкреаса. Това е един от най-смъртоносните и най-трудни за лечение на рак.

масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Маслото от черен кимион лекува всичко

  1. MIMIDJENA каза:

    i nqkoi da razbra ne6to ot tova koeto e napisano abe ili pi6i kakto trqbva ili se maxai za kakva recepta stava vapros ta nikoi ne razbra a………..kade e receptata…………………………

    • Маринова каза:

      Явно вие не сте прочели внимателно.Всичко е написано перфектно.Използвам го и има ефект

      • Mimidjena каза:

        Кажете как го правите наистина неразбрах.За какво на Вас ви помага.Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *