ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Миомите не се израждат в злокачествени тумори

И майка ми, и сестра ми имаха миоми. Така, че когато неразполо­женията и честите ми кръвотечения започнаха да стават все по-тежки, вече си знаех, че аз съм следващата – по наследство. Отидох на лекар и изследването потвърди, че по вътрешната стена на матката имам фиброиди в ранна фаза на развитие. Бях много изненадана, когато лекарят ми предписа да пия противозачатъчни, но ги пия вече пета година. Преди два месеца направих ново изследване. То показа, че фиброидите са си същите на размер. Не са нараснали. Възможно ли е да се дължи на хапчетата?

С. Т.-Нови Пазар

 

Миомите са образу­вания върху мускулната тъкан, която изгражда матката. Жените от африкански и индиански произход са по-склонни към това заболяване от европейките, макар че все още няма обяснение за това. Миомите не се израждат в злока­чествени тумори, но се случва да нараснат до размерите на футболна топка. И тъй като раз­мерът на мускулната маса и съответно на вътрешната обвивка непрекъснато се увели­чава, менструацията става все по-трудно по­носима заради болките в корема. Когато миомата започне да расте по-бързо, размерът и започва да създава про­блеми.

Изведнъж жената започва да се чувства дебела. Освен това тя може да притисне пи­кочния мехур, което води до често денонощно уриниране. Притиска и дебелото черво, което пък води до запек.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *