Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Крачка напред към успешно лекуване на депресия

Едно ново изследване установява, че кокаинът увеличава типичните за депресия симптоми и открива, механизма, който е в основата на кокаиновата  зависимост води до уязвимост.

Изследователите се надяват, че тяхното изследване може да доведе до развитие и създаване на нови начини за лекуване  на депресия при хора със зависимост към някакви вещества.

„Клиничните доказателства сочат, че всяка форма на зависимост може да доведе  до увеличаване на риска за поява на различни форми на депресия”, обяснява Д-р Ерик Нестлер, автор на въпросното изследване.

„Всъщност, въпреки, че това е навярно благодарение на посредничеството на наркотиците, които се явяват отговор на стреса, механизмите, лежащи в основата на това явление все още не са достатъчно проучени.”

Учените откриват, че кокаинът увеличава чувствителността на мишките към стреса по добре познатият модел на депресията. Техните резултати доказват факта, че злоупотребата с наркотични вещества е предпоставка за появата на депресия и други състояния, свързани с настроението на човека. Изучавайки тези механизми,  Д-р Нестлер счита, че учените ще могат да подпомогнат развитието на терапиите и създаването на нови такива за лекуване на депресия.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *