Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Плешивостта оставя само ивица от коса на главата

Здравейте! Аз съм на 21 години и не мога да съз­дам сериозна връзка, за­щото страдам от алопеция. Не че много ми личи, но ня­мам никакво самочувствие и все ми се струва, че всичките момичета, с които общувам, ми се надсмиват. Кажете ми има ли ефективно лечение на андрогенната алопеция?

Красимир Данаилов – Русе

Алопеция или плеши­востта при мъжете се сре­ща често. Статистиката показва, че от това заболя­ване страдат между 10 и 13 процента от жените и над 20 процента от мъжете.

За тази значителна част от силния пол плешивост­та е съдба, унаследяваща се от поколение в поколе­ние в голям брой фамилии. Характерът на лисината зависи от мъжките полови хормони – андрогените, как­то и от наследствените фактори.

Обикновено наслед­ственият косопад започ­ва непосредствено след пубертета, най-често между 17 и 20 години. В началото падналите косми се заместват с по-малки и тънки, а по-късно изчез­ва всякакво окосмяване. Алопецията се проявява основно под две форми. При първата тя се явява В областта на темето (хипократов тип), където косата се завърта и обра­зува така наречения връх и оттам се придвижва напред. При втората за­почва от слепоочните ъгли на челото и се премества назад. При по-тежките случаи алопецията зася­га едновременно двата участъка, които бързо се Сливат. Никога обаче не се обхваща цялата окосмена област на главата, а ос­тават незаангажирани или много по-леко засегнати слепоочията и тилните области. Накрая се запазва само една ивица от коса по периферията на главата.Лишената от коса кожа е гладка, лъскава и изтъняла. Често тази ало­пеция се придружава от упорит сърбеж по главата, особено когато се съпът­ства от силно проявен пър­хот. Тогава се наблюдава и засилено потене на челото u главата.

 

ЛЕЧЕНИЕ НА АНДРОГЕННИЯ КОСОПАД

За лечението на хормонално обусловения мъжки косопад се използват т.нар. локални антиандрогени, каквито вече има и у нас. Те са ефикасни и при жените. Обикновено това са разтвори, които се нанасят директно върху кожата на главата и се втриват с върха на пръстите в корена на косми­те. Постепенно се постига спиране на косопада и поникване на нови и здрави косми. При ежедневно приложение на препарата тоталното спиране на косопада се наблюдава в края на 3-тия месец, а до 12-ия месец се установява възстановяване на фоликулите и на космите. За да бъде ефективно, използването на локалните антиандрогени трябва да започне още при първите признаци на косопад. В противен случай нефункциониращите фоликули се изпълват със съединителна тъкан и възстановява­нето на космения растеж става несигурно.

 

Плешивите мъже са по-чаровни ?!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *