7 знаменитости, които са преборили следродилната депресия

Тези знаменити майки споделиха своята следродилната депресия със света, въпреки културната стигма срещу обсъждането на майчинство с по-малко от възторжени термини.

Около 13% от жените, които раждат развиват следродилна депресия, сериозно, продължително състояние, което е повече от проблеми „след раждането.“ Следродилната депресия може да се случи на всеки, дори на богатите и известните (и на татковците също). Изтощението, лишаването от сън и другите стресови фактори вземат своето.

Кортни Кокс

Кокс описва нейното преживяване като закъснял случай на следродилна депресия.
„Преминах през наистина трудни времена – не веднага след като бебето се роди, а когато Коко навърши 6 месеца. Не можех да спя“, казва актрисата. „Сърцето ми сякаш беше на състезание. И аз бях много депресирана. Отидох на лекар и установих, че хормоните ми наистина се вихрят.“

Брук Шийлдс

Шийлдс заговори открито за следродилната си депресия през 2005 г., когато тя беше силно критикувана от Том Круз за използването на антидепресанти след раждането на дъщеря й Роуан.
Брук Шийлдс дори издаде книга за крайните си и понякога самоубийствени чувства – „Down Came the Rain: Моето пътуване през следродилна депресия”.

„Ако бях диагностицирана с всяко друго заболяване, щях да тичам за да получа помощ. Щях да го нося като значка“ казва Шийлдс пред сп. People. „В началото не се борих, но накрая го направих. Оцелях.“

Аманда Пийт

„Имах доста тежка следродилна депресия“, признава актрисата в статия от 2008 г. в списание Gotham след раждането на дъщеря си Франки.

„Мисля, че беше, защото имах наистина еуфорична бременност.“

Кендра Уилкинсън

ТВ риалити звездата Уилкинсън говори с сп. ОК! за сина си Ханк: „След раждането, не си реших косата, не си миех зъбите и не си взимах душ. Погледнах се в огледалото един ден и наистина бях много депресирана. Помислих си, Вижте ме! Имах бляскав живот в Лос Анджелис, а сега (в Индианаполис), го нямах.“

Брайс Далас Хауърд

Актриса от Здрач: Затъмнение, говори за следродилната си депресия в блога на Гуинет Полтроу.
Хауърд плакала ежедневно, не е била в състояние да се храни и си го изкарвала на нейните близки. „Съпругът ми би попитал какво може да направи, за да помогне, но той знаеше, че нямаше нищо което може да направи. Аз крещях ругатни към него, отношение, което той никога не е получавал в седемте години, от които бяхме заедно“, пише тя.

Гуинет Полтроу

След като Полтроу роди сина си Моисей през 2006 г., тя каза пред Vogue Великобритания: „Това беше дъното, аз бях един робот. Аз просто не чувствах нищо. Нямах майчини инстинкти за него – беше ужасно. Не можех да създам връзка с него и все още, когато гледам негови снимки на три месеца, аз не си спомням онова време. „

Лиза Ринна

ТВ звездата Ринна страдала от следродилната депресия след раждането на двете си дъщери, което я уплашило, че ще поиска до убие семейството си.

„Имах видения на ножове и пушки. Накарах Хари (съпруга й Хари Хамлин) да скриете всички остри ножове и да махне пистолета от къщата, защото имах видения, че убивам всички. Колко ужасяващото е това ?“

 Следродилната депресия е истински ад

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *