ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Причините за бялото течение

Едва ли има жена, коя­то не е страдала от бяло течение. Истината е, че не бива да лекува­те единствено кандидозата, която може да се появява непрес­танно. Важно е да се открие и отстрани причината, която я провокира.

Млечницата, или ваги­налната кандидоза, е следствие, а не причина за неприятното бяло течение. Най-често здравословният проблем се дължи на една от следните шест причини.

Хормоните

Бялото течение не е болест, а симптом за протичане на инфекция в организма. Ако млечницата се появява във втората половина на менстру­алния цикъл, то причината е, че по време на овулацията нараства концентрацията на хормона прогестерон, който потиска имунната система. Това оказва въздействие на микрофлората във влагали­щето и гъбичните инфекции от типа на Candida се акти­вират.

Оралните противозачатъчни също влияят върху имуните­та.. Ако жената е физически здрава, тя не отреагира, но ако има някакво хронично заболяване, контрацептивите могат да се окажат финал­ната капка за възникването на течението. Обострянето на кандидозата може да се предизвика и от някои ен­докринни заболявания като захарния диабет.

Мерки: Посетете гинеколога или джипито, за да ви назна­чи кръвна картина. Трябва да се види нивото на кръвната захар и на някои хормони. При повишени показатели е правилно да идете на преглед и при ендокринолог.

Хранене

При консумация на много сладки храни се променя ки­селинността във вагиналната среда. В началото при непра­вилно хранене и при проблем на стомашно-чревния тракт се изменя микрофлората в червата, като се развива дисбактериоза. Тя провокира бързото нарастване на гъ­бички в червата, които се пре­насят и във влагалището.

Мерки: Потребно е да спаз­вате специална диета и дори може да се стигне до лечение с пробиотици. Препоръчител­но е да ограничите сладкото, соленото и пушенето.

Инфекция

Често бялото течение възник­ва след полов акт. В случая кандидозата е резултат от взаимодействието.на ниво микрофлора. Мъжът често е носител на Candida, без да подозира за това, тъй като по никакъв начин проблемът не се проявява при него. В ре­зултат жената лекува бялото течение, но рискува отново да прихване млечница при следващия полов акт.

Мерки: Посетете заедно с партньора венерологичния кабинет, за да се излекува кандидозата и при двамата.

Херпес

Херпесът съществува в па­сивно състояние при всеки, но се активира, когато отслаб­не организмът. Принципно, когато жената се простуди, се активира херпесната ин­фекция, която провокира развитието и на млечницата. И ако херпесът не се лекува, кандидозата ще се повтаря безконечно.

Мерки: При хронично бяло течение е необходимо да се анализират всички инфек­ции, които се предават по полов път, сред които е и херпесът. Ако той се появя­ва, трябва да се подложите на противовирусна терапия.

Антибиотици

При техния прием умират не само болестотворните микроби, но и полезните за микрофлората – лактобактерии, които живеят във влага­лището и в червата. Именно те контролират нивото на гъбичките от типа Candida. Когато недостигат лактобактериите, нищо не блокира размножаването на гъбички­те и те буквално бълват. При прием на антибиотици често имунитетът на организма е снижен, което само по себе си също води до размножението на кандидозата.

Мерки: Лекувайте гъбичните инфекции не с антибиоти­ци, а с микотични препарати, изписани от лекаря, особено ако вече сте боледували от кандидоза.

Алергия

Когато бялото течение е съ­пътствано с някаква алер­гия или с нейното обостряне, трябва да посетите алерголог. Често млечницата съвпада с полинозата и се появява през времето, когато цъфтят рас­тенията.

Мерки: Направете противо­алергичен тест и ако в него има антитела срещу гъбата Candida albicans, трябва да лекувате бялото течение не с противогъбични препарати, а с антихистамини.

Едни от многото

Всъщност има 155 вида гъ­бички от рода Candida. Най- разпространени обаче са Candida albicans. Именно те влияят при изследването на кандидозата. При хронично бяло течение е необходимо да се направи по-задълбочено изследване и да се установят още какъв тип гъбички се активират при определени условия.

 

 

Най-ефектните средства срещу вагиналните микози

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *