Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лошият дъх се елиминира със зелен чай

Ако страдате от лош дъх, справете се с проблема с естествени продукти!

Лошият дъх често се превръща в причина за притеснение, защото всеки е наясно колко трудно е да се отпуснеш и да общуваш свободно, когато разпръскваш зловоние.
Лек за проблема обаче има и той не е чак толкова недостъпен, колкото си представят хората, страдащи от лош дъх. Става дума за консумацията на зелен чай.
Чаша или две зелен чай, консумирани всеки ден, са в състояние да подобрят денталното здраве и да неутрализират гнилостните процеси, които протичат в устата и които в голяма част от случаите са причина за лошия дъх.
Според изследователи от технологични институт в Израел, пише електронното издание puls.bg, редовната консумация на зелен чай е в състояние да предотврати стартирането на кариозните процеси. Това си качество напитката дължи на високото си съдържание на полифеноли. Именно те неутрализират лошия дъх, тъй като деактивират серните съединения в устата, които са резултат от наличието на бактерии.
Нещо повече, при хората, които пушат, което също е предпоставка за лош дъх, зеленият чай е в състояние да намали опасността от развитието на рак на устата, допълват учените. Те обясняват това със знанието, че съдържащите се в цигарите химикали предизвикват оксидативен стрес и редица възпаления в устата, които са сред основните предпоставки за развитието на онкологично заболяване.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *