ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диета за повишаване на женското либидо

Женското либидо може да бъде намалено от редица фактори, както фи физически така и психологически. Психологическите причини, които може да намалят женското либидо включват: депресия, сексуална травма в миналото, стрес, проблеми в сериозна връзка, умора. Физическите фактори пък са : наднормено тегло, менструален цикъл, алкохолизъм или злоупотреба с наркотици, недохранване, нивата на някои хормони /естроген и тестостерон/, начало на менопауза, дискомфорт или болка по време на секс, рак, неврологични заболявания, диабет, анемия, неспособността да се постигне оргазъм, някои лекарства.

За да увеличим либидото си трябва да добавим към диетата си някои храни, като:

  • Банани – те сабогати на рибофлавин и калий. Тези две вещества произвеждат тестостерон и осигуряват на тялото ви много допълнителна енергия. Тези плодове са отличен афродизиак.
  • Тъмен шоколад – според италянски учени яденето на тъмен шоколад подобрява сексуалният живот при жените. Шоколадът помага за освобождаването на ендорфин и предоставя на тялото кофеин, анандамит и теобромин, които стимулират сексуалното желание.
  • Аспержи – те съдържат витамин Е, който помага за стимулиране на производствато на тестостерон. Освен това аспержите са богати на витамини А, В6, С, фибри и фолиева киселина. Благодарение на тях при жените се увеличава произвоствотона хистамин, които помага на жените да достигнат по-бързо до оргазъм.
  • Мед – благодарение на простите въглехидрати медът осигурява много въглехидрати и гориво за мускулите. Също така е ичудесен източник на витамини от група В, които санеобходими за производството на тестостерон и бор, а те помагат на тялото да се засили метаболизма на естрогена.
  • Авокадо – този плод е богат на витамин В6 и калий те участват в регулирането на щитовидната жлеза при жените и повишават тяхното либидо.
  • Джинджифил – той стимулира кръвоносната система и увеличава притока на кръв към гениталите, което го прави мощен афродизиак.
  • Босилек – той увеличава желанието за секс при жените, а ароматът му лекува главоболие, също така има и затоплящ ефект върху тялото на жените. Той е една от най-важните билки за повишаване на женското либидо.
  • Стридите – те се използват като афродизиак още от древността. В стридите се съдържа цинк, който е от съществено значение за производството на тестостерон. Според италианските учени стридите имат аминокиселини, които предизвикват прилив на полови хормони. За да бъдат максимално извлечени тези аминокиселини е важно да знаете,че трябва добре да сдъвквате стридите при консумация.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *