Кога да извикате „Бърза помощ” при съмнения за инфаркт?

След като вече е преживял един инфаркт, човек има ясна представа за типичните симптоми и за класическата клинична картина: продължителна интензивна стягаща болка в гръдния кош, съпро­вождана с изпотяване и страх. Ако болката не се поддава на действието на нитроглицерина и не премине 5-10 минути след повторното му приема­не, това е сигнал за спешна ситуация. Незабавно извикайте „Бърза помощ“. Но дори и такъв сериозен пристъп няма да нанесе голяма вреда на сърцето ви, ако лечението започне през първите часове. Това е многократно доказвано от добрите специалисти, които са успявали да възстановят проходимостта на увредените сърдечни съдове. За да не се допусне формиране на нови кръвни съсиреци и риск от пов­торен инфаркт, лекарите съветват ежедневно да приемате по половин или цяла таблетка аспирин. За алергичните към това лекарство има друг негов аналог. Снабдете се с него с рецепта от личния си лекар. Но най-вече помолете да ви предпише от. специалните антитромботични препарати, съдържащи салицилова киселина. Те са няколко на брой, има и съвсем нови.

Най-често се назначава 3-месечен или 6-месечен курс с противосъсирващи средства. А за да може увредената тъкан да се съкращава, т.е. да се ту­шират срастванията, получени след инфаркта, се предписват инхибитори. Те научават“ сърцето да изпълнява своите функции в новосъздадените за него условия.

ВНИМАНИЕ!

Сега вече в аптеките се появиха много лекарства от растителен произход, които предотвратяват повторния инфаркт. Разбира се, непременно първо се посъветвайте с лекуващия лекар и тогава ги вземете, Но запомнете, че по-ефективна от всякакви лекарства е физическата актив­ност – тя най-лесно, бързо и ефикасно нормализира процеса на съсирване на кръвта. Затова дори и в острия стадий на инфаркт на миокарда на болните следва да се предписват движения.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Кога да извикате „Бърза помощ” при съмнения за инфаркт?

  1. Pingback: ИНФАРКТЪТ АТАКУВА В 6 СУТРИНТА !!! | Лекува нет

  2. Pingback: Съвети на специалистите: как правилно да приемаме лекарства? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *