Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 храни, които се борят с ПМС

Храни, които могат да помогнат за облекчаване на крампите, подуването на корема и като цяло неприятното чувство.

Ние всички знаем, чувството – подуване, тежест и убийствени спазми, които правят седенето на бюрото почти непоносимо. Плюс това, твоето настроение се променя ежесекундно и може да се развикаш дори на старата дама, която се е блъснала в теб в метрото. Да, дами, ПМС не е шега.

Пробвайте тези естествени начини за борба с ПМС симптоми и се чувствайте добре по време на най-лошото си време от месеца. Независимо дали вашите симптоми са тежки и приковаващи или са само леко дразнене те не трябва да нарушават вашето ежедневие.

ПМС до голяма степен е причинен (и се изостря) от недостиг на витамини и минерали в организма, така че може да бъде отстранен чрез правилно хранене. В допълнение към качествения сън и физическите упражнения, тези природни средства за борба с ПМС ще ви помогнат да се отървете от него.

1. Магнезий
Проучвания са показали, че жените, които изпитват прекомерна ПМС симптоми често имат недостиг на магнезий в телата си. Яденето на храни с високо съдържание на магнезий помага при подуване на корема, като свежда задържането на вода до минимум. Плюс това, магнезия работи за регулиране нивата на серотонин и хормоните, който стабилизират настроението ви и може да помогне за намаляване на промените в настроението ви. За да получите дневната си доза, яжте тиквени семки, слънчогледови семки, фъстъци и кашу.

2. Калций
Проучванията също показват, че получаването на достатъчно калций, влияе благотворно върху менструалния цикъл на жената. Получаването на ежедневната си доза калций може да намали подуването на корема, спазмите, раздразнителността и промени в настроението. Опитайте с включване на млечни продукти с по-ниско съдържание на мазнини в диетата си с кисело мляко или извара. За тези, които са с непоносимост към лактозата, бадемите и сьомгата също са чудесен източник на калций. Но внимавайте да не прекалите с млечни продукти, тъй като твърде много калций може да попречи на способността на организма да усвоява магнезий.

3.Витамини А, В6 и Е
Тези важни витамини са много подходящи, когато става въпрос за борба с различни пред менструални симптоми. Когато дойде време за вашата менструация увеличете приема на витамин В6 – това е един от най-сполучлив начини за облекчаване на редица симптоми. Витамин В6 е необходим за регулиране на нивото на естроген в организма, защото той намалява естрогена в кръвта и увеличава тестостерона (твърде много естроген води до промени в настроението, тревожност и неспособност за съсредоточаване). В6 също играе решаваща роля за повишаване на ефективността на магнезия, така че също помага при подуване на корема и болки в мускулите. За да се уверете, че приемате достатъчно B6, може да ползвате добавки B комплекс и се хранете с храни богати на B6 като банани, спанак, картофи, чушки и пълнозърнести храни. Витамините А и Е са не само страхотни за вашата кожа, но те също помагат при ПМС чрез намаляване на раздразнителността и облекчаване на чувствителността на гърдите.

4. Омега-3 мастни киселини
Тези здравословни мазнини намаляват спазмите причинени от менструацията и като цяло помагат за намаляването на симптомите на ПМС, особено когато се комбинира с витамин Е. Сьомга, риба тон, зехтин, ленено семе, орехи и соята са отлични източници на Омега-3.

5. Манган
Съдържащ се в ананас, кафяв ориз и спанак, този минерал е доказан при повишаване на настроението и намаляване на задържането на вода.

Сега, след като вече знаете храните, които помагат при ПМС, вижте какво да избягвате, защото само ще станете по-подути, мрачна и със силни спазми!

– Забравете газираното и кафето! Кофеинът може да увеличи подуването на корема, да влоши проблемите с кожата и да допринесе за тревожност и раздразнителност. И не е изненадващо, че това не помогне с пременструалното безсъние.

– Солта също допринася значително за задържането на вода и може да дехидратира  кожата, причинявайки пъпки.
– Стойте далеч от сладкото! Захарта изчерпва тези ценни витамини B и може да допринесе за промени в настроението.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *