Кокосовото масло предотвратява появата на пърхот

Ползите за здравето от кокосовото масло са много, някои от тях са изброени по-долу.

Кокосовото масло играе много важна роля в грижата за косата. Редовният масаж на кожата на главата прави косата по-силна в корените и й осигурява много повече блясък. Редовният масаж с кокосово масло ви защитава от появата на пърхот. Спомага за по бързия растеж на косата и я прави по-устоичива на външни влияния особенно е благоприятно да се използва кокосовото масло ако сте изложени прекомерно на слънце или студ. Третирана предварително с кокосово масло косата се предпазва от изсушаване. Кокосовото масло се използва в много салони за красота в тропическите райони и е известно, че има успокояващ ефект и прогонва умствената умора.

Кокосовото масло има невероятен хидратиращ ефект върху всички видове кожа. Предотвратява появата на суха и несъвършенна кожа и забавя развитието на бръчките. Кокосовото масло се използва като лекарство срещу кожни проблеми като псориазис, дерматит, екзема и други. Кокосовото масло е ефективен антиоксидант, като по този начин действа срещу преждевременното стареене.

Изобилието на лауринова киселина в кокосовото масло го прави много ценно при борбата със сърдечно-съдовите заболявания, високия холестерол и високото кръвно налягане. Въпреки, че има високо съдържание на наситени мазнини, те не са вредни за организма, тъй като не увеличават липопротеините с ниска плътност. Кокосовото масло спомага за намаляване на налягането в артериите като по този начин намалява риска от атеросклероза. То съдържа средно-верижни мастни киселини, които са добър помощник при загубата на тегло, тъй като подобряват обмяната на веществата.

Това масло има жизнено важни съставки като лауринова киселина, капринова киселина, каприлична киселина и антимикробни липиди, които притежават противогъбични, антибактериални и антивирусни свойства. Това прави кокосовото масло перфектен имуностимулатор и много добър „борец” срещу заболявания като херпес, грип, цитомегаловирус и дори СПИН. Предотвратява още заболявания на жлъчния мехур и бъбреците и подобрява нивата на кръвната захар при пациенти с диабет.

Кокосовото масло помага и при децата за укрепване на костната система. То подобрява усвояването на минерали като калций и магнезий, които са от решаващо значение за развитието на костната система при децата. Предотвратява и появата на кариеси.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *