Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кокосовото масло предотвратява появата на пърхот

Ползите за здравето от кокосовото масло са много, някои от тях са изброени по-долу.

Кокосовото масло играе много важна роля в грижата за косата. Редовният масаж на кожата на главата прави косата по-силна в корените и й осигурява много повече блясък. Редовният масаж с кокосово масло ви защитава от появата на пърхот. Спомага за по бързия растеж на косата и я прави по-устоичива на външни влияния особенно е благоприятно да се използва кокосовото масло ако сте изложени прекомерно на слънце или студ. Третирана предварително с кокосово масло косата се предпазва от изсушаване. Кокосовото масло се използва в много салони за красота в тропическите райони и е известно, че има успокояващ ефект и прогонва умствената умора.

Кокосовото масло има невероятен хидратиращ ефект върху всички видове кожа. Предотвратява появата на суха и несъвършенна кожа и забавя развитието на бръчките. Кокосовото масло се използва като лекарство срещу кожни проблеми като псориазис, дерматит, екзема и други. Кокосовото масло е ефективен антиоксидант, като по този начин действа срещу преждевременното стареене.

Изобилието на лауринова киселина в кокосовото масло го прави много ценно при борбата със сърдечно-съдовите заболявания, високия холестерол и високото кръвно налягане. Въпреки, че има високо съдържание на наситени мазнини, те не са вредни за организма, тъй като не увеличават липопротеините с ниска плътност. Кокосовото масло спомага за намаляване на налягането в артериите като по този начин намалява риска от атеросклероза. То съдържа средно-верижни мастни киселини, които са добър помощник при загубата на тегло, тъй като подобряват обмяната на веществата.

Това масло има жизнено важни съставки като лауринова киселина, капринова киселина, каприлична киселина и антимикробни липиди, които притежават противогъбични, антибактериални и антивирусни свойства. Това прави кокосовото масло перфектен имуностимулатор и много добър „борец” срещу заболявания като херпес, грип, цитомегаловирус и дори СПИН. Предотвратява още заболявания на жлъчния мехур и бъбреците и подобрява нивата на кръвната захар при пациенти с диабет.

Кокосовото масло помага и при децата за укрепване на костната система. То подобрява усвояването на минерали като калций и магнезий, които са от решаващо значение за развитието на костната система при децата. Предотвратява и появата на кариеси.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *