Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко съвета за подобряване на самочувствието

Думата „уважение“ идва от латинската дума, която означава „да изчисли“. Ето какво може да направят хората с ниско самочувствие за да го подобрят.

Не забравяйте, че вие сте уникални и много специални.

Не само вашето ДНК и вашите пръстови отпечатъци ви правят единствен и неповторим, а също така и вашето мислене и начините по които работите. Това ви дава право да се чувствате уникални и неповторими като никой друг на планетата.

Вие имате и други права. Един от тях е правото да прави грешки. Да не забравяме, че „да се греши е човешко“ – и повечето от нас се учат да живеят правилно чрез погрешните неща, които правят. Затова не е нужно за де обвинявате постоянно за грешките, които допускате.

И може би най-важното е, че имаме правото да кажем „да” или „не” за себе си.

За съжаление, много хора с лошо самочувствие наистина се обвиняват всеки път, когато направят грешка. Те се чувстват много зле, когато направят грешка, когато не успеят на изпит, допуснат грешка на работа или са изоставени от партньора си. Като начало трябва да спрете  разрушителните мисли, които ви връхлитат в такива моменти и да продължите напред.

Съществуват някой техники за подобряване на самочувствието, и те са следните:

Намерете по 10 минути време на ден, в които да оставате сам, да не правите нищо и да не мислите за нищо. По време на тези 10 минути си позволете да се чувствате спокойни и щастливи и се насладете на мига. Този миг е само ваш.

За някои хора е полезно като затворят очи и си представят приятна сцена от живота, за други е добре да седнат близо до вода да си затворят очите и да слушат шума от плясъка на водата.

Често се чувстваме нещастни, защото се връщаме отново и отново към грешките, които сме направили. Необходима е обаче да подобрим самочувствието си като си кажем, че сега сме сгрешили, но следващия път нещата ще станат по-добре.

Ако все пак много сериозно страдате от липса на самочувствие и ви е трудно да мислите позитивно за самите себе си пробвайте следното упражнение: напишете няколко неща, които харесвате в себе си и в своето поведение. Това листче може да носите в себе си и да го преглеждате всеки път, когато се почувствате зле ще бъдете изненадани от резултата.

Едно от нещата, които водят до ниско самочувствие е, че не можем да приемаме критика. За да се справите с нея трябва на първо място да изслушате критиката без да прекъсвате този, които я прави, на следващо място да се съгласите с нещата които са верни в тази критика, а ако имате нещо което да не ви е ясно в критиката да помолите за разяснения. Ако наистина смятате, че сте сгрешили след като изслушате критиката трябва да се извините. Но пък, ако смятате, че критиката е неоснователна, учтиво може да кажете, че не сте съгласни с критикуващия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 4 до “Няколко съвета за подобряване на самочувствието

  1. Pingback: Няколко съвета как да подобрите шансовете си да учите специалността, която искате | ПО-КРАСИВИ

  2. Pingback: Самочувствието или подготовката са гаранция за успеха? | Лекува нет

  3. Pingback: Не позволявайте да ви подчини | Лекува нет

  4. Pingback: Обичам се нежно! 4 метода за „самолюбов“ | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *