Джинджифилът е 10 000 пъти по-ефективен от лекарствата!

Изследване, публикувано в списание „PloS“, показва, че джинджифилът съдържа натурално вещество, което е до 10 000 пъти по-ефективно от лекарствата, прилагани при химиотерапията за унищожаване на стволовите ракови клетки.

Именно те правят злокачествените тумори толкова опасни. Въпросното съединение се образува при изсушаване или приготвяне на корени от джинджифил. Изследователите открили, че това вещество активно се бори със стволовите ракови клетки при концентрации, които са безопасни за здравите клетки. Това съществено се различава от обичайната химиотерапия, която дава сериозни странични ефекти.

Имайте предвид, че както и всякакви други стволови клетки, така и раковите клетки притежават способността да се видоизменят в най-различни видове клетки.

В случай на рак стволовите клетки се преобразуват в злокачествени, които съставляват колония от туморни клетки.

Макар че са само един процент от клетките във всеки тумор, стволовите клетки са непроницаеми за почти всички известни или експериментални агенти от химиотерапията. Те са в състояние да се възпроизвеждат неограничено, способни са да се „откъсват“ от „родната“ колония и да започнат да възпроизвеждат тумора на други места. Те са ключов играч в процеса на метастазиране, който е отговорен за 90% от случаите на смърт от рак.

„Стволовите ракови клетки представляват сериозно препятствие за терапията на рака, тъй като могат да бъдат отговорни за неблагоприятната прогноза и рецидив на тумора“ – пишат изследователите. – И като добавка към всички тези лоши неща не са много химиотерапевтичните препарати, които притежават способността да ги убиват“. Изследователите открили, че веществото, за което говорим досега, въздейства на стволовите клетки на рака на млечната жлеза по няколко различни начина.

Фактът, че въпросното вещество (вижте наименованието му – 6-shogaol) по естествен начин присъства в широко употребяваните от човека продукти, дава надежда за безопасността на препарата, отбелязват изследователите.

„Диетичните смеси са прекрасна възможност за лечение на човешките болести заради тяхната изпитана приемливост за човешкия организъм“, се казва още в статията на изследователите. Има и други химически съединения в хранителните продукти, които са перспективни в борбата със стволовите ракови клетки.

Едно от тях е продукт от реакцията между сложните съединения и ферменти, присъстващи в кръстоцветните растения като броколи и зеле. Тези зеленчуци могат да помогнат както в профилактиката, така и в лечението на рака.

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *