Изпитани лекове церят експресно зъбобол

Тези рецепти са доказали ефикасността си във времето

Всички знаем, че зъбоболът по стара традиция се появява във възможно най-неподходящия момент и съвсем неочаквано.

В такива случаи на помощ идват изпитаните бабини рецепти, които могат да ни помогнат да потушим болката. Естествено това не означава, че трябва да отложим ходенето при зъболекар, щом болката е утихнала, но със сигурност ще ни помогне да се спасим от дискомфорта.

Зимата вече чука на вратата, а за този сезон немалко българи налагат традиционната сланина. Бабите ни са се избавяли от зъбобола, налагайки парче сланина между венеца и бузата и болката утихвала след двайсетина минути.

Тези рецепти са доказали ефикасността си във времето
Тези рецепти са доказали ефикасността си във времето

Друг изпитан метод, който има бързо действие при зъбобол е карамфилът. Сложете зрънце от подправката в болния зъб и притиснете отгоре с пръста или пък със зъби, ако болката не е много силна и ви позволява. Карамфилът притежава мощни антисептични свойства и ще ви избави бързо от болката.

Сместа от черен пипер и готварска сол също върши чудеса при такива случаи. Смесете четвърт чаена лъжичка готварска сол с щипка смлян черен пипер. Поръсете върху зъба и ще усетите облекчение на болката след минути.
Навремето нашите баби са използвали тази смес ежедневно за предотвратяване на появата на кариеси и спирането на кървенето на венците.

Можете да потушите силния зъбобол като изплакнете няколко пъти устната си кухина с екстракт от синап. След 3-4 процедури болката ще започне да утихва, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *