ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изпитани лекове церят експресно зъбобол

Тези рецепти са доказали ефикасността си във времето

Всички знаем, че зъбоболът по стара традиция се появява във възможно най-неподходящия момент и съвсем неочаквано.

В такива случаи на помощ идват изпитаните бабини рецепти, които могат да ни помогнат да потушим болката. Естествено това не означава, че трябва да отложим ходенето при зъболекар, щом болката е утихнала, но със сигурност ще ни помогне да се спасим от дискомфорта.

Зимата вече чука на вратата, а за този сезон немалко българи налагат традиционната сланина. Бабите ни са се избавяли от зъбобола, налагайки парче сланина между венеца и бузата и болката утихвала след двайсетина минути.

Тези рецепти са доказали ефикасността си във времето
Тези рецепти са доказали ефикасността си във времето

Друг изпитан метод, който има бързо действие при зъбобол е карамфилът. Сложете зрънце от подправката в болния зъб и притиснете отгоре с пръста или пък със зъби, ако болката не е много силна и ви позволява. Карамфилът притежава мощни антисептични свойства и ще ви избави бързо от болката.

Сместа от черен пипер и готварска сол също върши чудеса при такива случаи. Смесете четвърт чаена лъжичка готварска сол с щипка смлян черен пипер. Поръсете върху зъба и ще усетите облекчение на болката след минути.
Навремето нашите баби са използвали тази смес ежедневно за предотвратяване на появата на кариеси и спирането на кървенето на венците.

Можете да потушите силния зъбобол като изплакнете няколко пъти устната си кухина с екстракт от синап. След 3-4 процедури болката ще започне да утихва, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *