Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

14 съвета как да се предпазим от зъбобол

И на вас ли се е случвало да ви заболи зъб точно по празниците! Отврат!

Следвайте тези съвети, за да предотвратите или отстраните зъбобола :

1. Леко и внимателно трябва да си миете зъбите и да ползвате конци за остатъците от храна между тях.

2. Не използвайте аспирин, тъй като е киселина и когато се поставя върху венците и зъбите ще доведе до корозия на зъби и разраняване на венците. Запарката от спирея действа като аспирин.

3. Ако имате силна болка между горните зъби и очната ябълка, най-вероятно това са симптоми на възпалени синуси. Вземете назален деконгестант изчакайте 5 минути и направете инхалация с цвят от лайка за 10 минути. Така ще изчистите синусните кухини. Консултирайте се със зъболекар възможно най-бързо.

4. Опитайте се да приемате мека храна, докато не получите облекчение от болката. Попара или надробен бульон.

5. Зъбите мийте поне два пъти на ден с паста за зъби, която съдържа флуорид.

6. Нанесете карамфилово масло върху засегнатата част на зъба и го търкайте по няколко пъти дневно, докато болката отшуми. Но разтривайте внимателно.

7. Направете чаша чай с 2 пакетчета лайка изчакайте да се охлади и жабуркайте зъбите и венците. След това поставете торбичката от чая върху болния зъб.  Това ще притъпи болката.

8. Ако имате дупка в зъба, трябва да разчовъркате, за да могат парите от загнояването да излязат. Болката се получава, когато има гниене вътре в зъба, натрупват се изпарения от гниенето и започва да боли. Затова зъболекарите пробиват зъба и поставят лекарство.

9. Изплакнете с антисептична вода за уста, след като сте се хранили. Уверете се, че водата преминава между пространствата на вашите зъби преди да я изплюете.

10. Между палеца и показалеца имате кожа, а по-долу от нея V-образна зона, където костите се срещат. Разтрийте парче лед в този район за около 5-10 минути. Вие ще получите моментално облекчение. Това е метод от акупресура – масаж на определена точка води до облекчаване на болка в определена зона.

11. Най-честата причина за зъбобол е кариесът, а той се получава при прекомерен прием на захар, лоша диета или дори приемането на прекалено много газирани напитки. Така че избягвайте сладки неща и газирани напитки.

12. Забравете за храна, която е твърде гореща или твърде студена – това увеличава зъбобола.

13. Посещавайте зъболекар веднъж на 6 месеца и сменяйте четката си за зъби веднъж на 3 месеца, защото се натрупват бактерии в нея.

14. Ако страдате редовно от зъбобол, трябва да се снабдите с тинктура от смирна. С нея мажете венеца и болезнения зъб, за да облекчите болката.

 

Няколко трика за предпазване от стоматологични проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *