Всеки трябва да пие този чай, за да се предпази от дисбактериоза

Страшно ли ви звучи заболяването дисбактериоза? Със сигурност има за какво да се притеснявате, дори и да се чувствате здрави

19

Известно е, че от нормалното функциониране на червата зависи не само външния вид, но и цялостното здраве. Правилното функциониране на този орган е пряко свързано с по микрофлората. Стомахът изпълнява много важни функции в тялото, най-важните от които са – храносмилателна и защитна. Без чревна колонизация от полезни бактерии става невъзможен процеса на усвояване на важни минерали и витамини.

До нарушение на чревната микрофлора, обикновено водят нездравословен начин на хранене, прием на антибактериални лекарства и вредни навици като тютюнопушене, злоупотреба с алкохол. Тези фактори провокират изчерпване на полезните микроорганизми, което провокира развитието на дисбиоза.

Основните симптоми на това заболяване са: подуване на корема, чести изпражнения, ужасен тен, лош дъх и разстройства на апетита. Възстановяването на чревната микрофлора е изключително важен и включов, за да може да се случи попълване с необходимите полезни бактерии. За да направите това, на първо място, трябва да промените диетата си – яжте повече плодове и зеленчуци.

В традиционната медицина има много рецепти, които ще ви помогнат да се предпазите от дисбиоза, както и да подобрите не само външния си вид, но и работата на стомаха. Ето една от тях.

Необходими са ви равни части от следните билки:

  • Лайка
  • Копър
  • Листа от маточина
  • Пача трева
  • Жълт кантарион
  • Черен оман
  • Зърнастец
  • Бял равнец
  • Овчарска торбичка

За една дневна доза са ви необходими още и 2 супени лъжици ленено семе. Към тях прибавяте 2 сл. от билките и тази смес се залива със 700 мл вряла вода. Варят се 3 минути. Оставят се да се настоят 30 минути. Прецеждат се и се пият 3 пъти дневно по 100 мл преди хранене. Може да пиете този билков чай по малко през целия ден. Не се овкусява допълнително с мед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *