ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всеки трябва да пие този чай, за да се предпази от дисбактериоза

Страшно ли ви звучи заболяването дисбактериоза? Със сигурност има за какво да се притеснявате, дори и да се чувствате здрави

19

Известно е, че от нормалното функциониране на червата зависи не само външния вид, но и цялостното здраве. Правилното функциониране на този орган е пряко свързано с по микрофлората. Стомахът изпълнява много важни функции в тялото, най-важните от които са – храносмилателна и защитна. Без чревна колонизация от полезни бактерии става невъзможен процеса на усвояване на важни минерали и витамини.

До нарушение на чревната микрофлора, обикновено водят нездравословен начин на хранене, прием на антибактериални лекарства и вредни навици като тютюнопушене, злоупотреба с алкохол. Тези фактори провокират изчерпване на полезните микроорганизми, което провокира развитието на дисбиоза.

Основните симптоми на това заболяване са: подуване на корема, чести изпражнения, ужасен тен, лош дъх и разстройства на апетита. Възстановяването на чревната микрофлора е изключително важен и включов, за да може да се случи попълване с необходимите полезни бактерии. За да направите това, на първо място, трябва да промените диетата си – яжте повече плодове и зеленчуци.

В традиционната медицина има много рецепти, които ще ви помогнат да се предпазите от дисбиоза, както и да подобрите не само външния си вид, но и работата на стомаха. Ето една от тях.

Необходими са ви равни части от следните билки:

  • Лайка
  • Копър
  • Листа от маточина
  • Пача трева
  • Жълт кантарион
  • Черен оман
  • Зърнастец
  • Бял равнец
  • Овчарска торбичка

За една дневна доза са ви необходими още и 2 супени лъжици ленено семе. Към тях прибавяте 2 сл. от билките и тази смес се залива със 700 мл вряла вода. Варят се 3 минути. Оставят се да се настоят 30 минути. Прецеждат се и се пият 3 пъти дневно по 100 мл преди хранене. Може да пиете този билков чай по малко през целия ден. Не се овкусява допълнително с мед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *