Интериорът на кухнята като средство за отслабване

Някои несъществени на пръв поглед фактори, като интериорът на кухнята, имат особено значение за отслабването

Дребните детайли – размерът на чиниите, интериорът на кухнята и дори цветът на стените може да станат средство за отслабване. Негативното влияние на околната среда и нездравословните хранителни навици е възможно лесно да се неутрализират, и по този начин да поведе успешна борба с наднорменото тегло, съветва известният американски психолог и диетолог професор Брайън Уонсинк.

Интериорът на кухнята като средство за отслабване
Интериорът на кухнята като средство за отслабване

Като начало започнете с кухнята. Под ръководството на професора е извършено любопитно изследване в американския град Сиракуза. Специалистите анализират подробно интериора в кухнята и измерват помещенията на огромен брой семейства, като съставят списък на продуктите, които не са прибрани в хладилник или по шкафовете. Резултатите са изненадващи: хората, които оставят обикновено на видно място чипсове, тестени изделия или други хранителни продукти, се оказват средно с 5 до 10 кг по-високо тегло, отколкото техните съседи, които имат навика да прибират всичко от масата. Това важи особено за жените, констатира проф. Уонсинк.

Експертът предлага очевидно правилното решение: ако трудно се удържате да хапнете нещо, то по-добре пред погледа ви да няма вредни за фигурата продукти. Същото проучване установява, че хората, които обичайно държат на масата в кухнята фруктиера с плодове тежат по-малко, отколкото техните съседи. Това съвсем не е лоша идея, особено ако искате да отслабнете, коментира експертът по психология на поведението.

Помислете за това, как поднасяте храната, напомня проф. Брайън Уонсинк. Ако за едно и също количество храна използвате големи чинии, вие ще имате чувството, че яденето е недостатъчно, а ще поискате да ви сипят още, което е съвсем излишно и ненужно. Храната в малките чинии изглежда много и „засища погледа“, като помага да не се преяжда.

Обзаведете вашата кухня с по-малко удобства, боядисайте стените с неутрални тонове и приберете всичко по шкафовете – така ще се задържате в нея по-кратко и няма да се излагате на излишни съблазни. Според американския учен, съществува пряка зависимост между времето, когато човек прекарва в кухнята и количеството храна, която се консумира – най-важният фактор за отслабване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Интериорът на кухнята като средство за отслабване

  1. Кати каза:

    спомням си,че го бях взела на промоция. при мен резултатът дойде с двне опаковки-стопих около пет килограма.

  2. Кати каза:

    аз за отслабването си разчитав на екстракта от зелено кафе. на natures way е много добър,препоръчвам ви го.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *