ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Интериорът на кухнята като средство за отслабване

Някои несъществени на пръв поглед фактори, като интериорът на кухнята, имат особено значение за отслабването

Дребните детайли – размерът на чиниите, интериорът на кухнята и дори цветът на стените може да станат средство за отслабване. Негативното влияние на околната среда и нездравословните хранителни навици е възможно лесно да се неутрализират, и по този начин да поведе успешна борба с наднорменото тегло, съветва известният американски психолог и диетолог професор Брайън Уонсинк.

Интериорът на кухнята като средство за отслабване
Интериорът на кухнята като средство за отслабване

Като начало започнете с кухнята. Под ръководството на професора е извършено любопитно изследване в американския град Сиракуза. Специалистите анализират подробно интериора в кухнята и измерват помещенията на огромен брой семейства, като съставят списък на продуктите, които не са прибрани в хладилник или по шкафовете. Резултатите са изненадващи: хората, които оставят обикновено на видно място чипсове, тестени изделия или други хранителни продукти, се оказват средно с 5 до 10 кг по-високо тегло, отколкото техните съседи, които имат навика да прибират всичко от масата. Това важи особено за жените, констатира проф. Уонсинк.

Експертът предлага очевидно правилното решение: ако трудно се удържате да хапнете нещо, то по-добре пред погледа ви да няма вредни за фигурата продукти. Същото проучване установява, че хората, които обичайно държат на масата в кухнята фруктиера с плодове тежат по-малко, отколкото техните съседи. Това съвсем не е лоша идея, особено ако искате да отслабнете, коментира експертът по психология на поведението.

Помислете за това, как поднасяте храната, напомня проф. Брайън Уонсинк. Ако за едно и също количество храна използвате големи чинии, вие ще имате чувството, че яденето е недостатъчно, а ще поискате да ви сипят още, което е съвсем излишно и ненужно. Храната в малките чинии изглежда много и „засища погледа“, като помага да не се преяжда.

Обзаведете вашата кухня с по-малко удобства, боядисайте стените с неутрални тонове и приберете всичко по шкафовете – така ще се задържате в нея по-кратко и няма да се излагате на излишни съблазни. Според американския учен, съществува пряка зависимост между времето, когато човек прекарва в кухнята и количеството храна, която се консумира – най-важният фактор за отслабване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Интериорът на кухнята като средство за отслабване

  1. Кати каза:

    спомням си,че го бях взела на промоция. при мен резултатът дойде с двне опаковки-стопих около пет килограма.

  2. Кати каза:

    аз за отслабването си разчитав на екстракта от зелено кафе. на natures way е много добър,препоръчвам ви го.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *