Гладуването спира рака

Американски учени доказаха, че ракът може да бъде спрян чрез гладуване. Съкратеното количество калории, поемани от пациента, намалява риска от разпространение на метастази и увеличава шансовете за продължаване на живота.

Woman_cancer-1024x768Екип от Thomas Jefferson University в САЩ е работил продължително време в тази посока, информират от medikforum.ru. Твърдението е доказано по отношение на трайно негативния рак на гърдата – един от типовете злокачествени изменения в млечната жлеза, който е най-агресивен. Тройно негативният рак на гърдата обикновено убива жертвите си, защото много рядко реагира на съвременните лечебни технологии. Среща се у една от всеки пет жени с рак на млечната жлеза.

Една от теориите, обясняваща въздействието на глада върху болестта, се изразява в убеждението, че гладът укрепва тъканите около тумора. Много пациентки с рак на гърдата провеждат хормонална терапия, за да блокират растежа на тумора. Освен това им инжектират стероиди за предотвратяване на вредните ефекти от химиотерапията. И двата типа процедури обаче ускоряват метаболизма, като в същото време започва натрупването на килограми. В първата година след старта на лечението от рак на гърдата пациентките прибавят 4-5 килограма към обичайното си тегло.

По-стари изследвания сочат, че наднорменото тегло при жертвите на болестта намалява ефекта от лечението. Натрупалите допълнителни килограми по време на процедурите са с лоши прогнози. При споменатото изследване една група мишки с рак на гърдата били поставени на диета с редуцирани калории. Намаляването на калорийността с една трета се оказало достатъчно, за да се намали рязко производството на ракови клетки и разпространението на болестта по целия организъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *