Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо морковът е задължителен в женското меню!

Медици препоръчват на жените да похапват по-често и повечко моркови. Доказано е, че всекидневното присъствие на моркова в женското меню е един от най-ефективните начини за предпазване от рак на гърдата!

Karamelizirani_morkovi-400x363Морковите се препоръчват на жените като антиракова храна поради високото съдържание на ретиноева киселина в тях, поясняват от medikforum.ru. Ретиноевата киселина много често се влага в кремове против бръчки – добавянето й подпомага възстановяването на епителните клетки. Попадайки в организма, киселината оказва позитивно въздействие на вътрешноклетъчните процеси.

Научно доказан факт е, че благодарение на нея тези процеси се стабилизират и протичат без отклонения. По този начин намалява рискът от израждане на тъканните клетки на гърдата и развитието на ракови процеси.

Морковите не дават стопроцентова гаранция наистина – но все пак са достатъчно мощно средство за профилактика, твърдят компетентни в областта специалисти. Да не забравяме, че споменатият антираков ефект е само едно от възможните полезни въздействия на морковите. При всички случаи продуктът следва да бъде включван във всяко меню – особено детското, заради могъщият противовъзпалителен ефект на морковените ингредиенти.

Важно е да не се забравя, че похапването на моркови непременно трябва да бъде придружено с някаква мазна добавка. Най-добре е да се концентрирате върху прясна салата от настъргани моркови с лъжица зехтин!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *