Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 порции плодове и зеленчуци дневно намаляват 2 пъти риска от смърт

Дори и само седем на брой да са плодовете и зеленчуците, които изяждаме на ден, пак е достатъчно

храна

Специалисти от университетския колеж в Лондон изследвали жители на Англия в продължение на 12 години по отношение на тяхното хранене и здраве. Оказало се, че употребата на голямо количество плодове и зеленчуци дневно забележимо снижава риска от развитие на сериозни заболявания.

Ойинлола Ойебоде и колегите й доказали, че употребата на три порции плодове и зеленчуци дневно намалява риска да умрете преждевременно с 13%, а употребата на седем порции намалява вероятността от развитие на рак, инфаркт, инсулт и смърт от тях 2 пъти в сравнение с хората, които практически не ядат плодове.

С други думи, колкото повече плодове и зеленчуци употребявате дневно, толкова по-малко рискувате да умрете преждевременно.

„Ефектът от зеленчуците е по-голям, но и плодовете имат значителен принос за здравето ни. Затова любителите на зеленчуци могат да си похапват моркови, а останалите да наблегнат на бананите“, обяснява Ойинлола Ойебоде и добавя, че независимо от размера на порциите, добавянето на плодове в менюто еднозначно подобрява здравето ни, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *