Прости съвети за лесно отслабване

В стремежа си да отслабнат хората изпълняват какви ли не програми, някои от които твърде сложни. А има начин да смъкнем килограми лесно, ако следваме някои прости съвети.

slabaНе всички знаят, че натуралният лимонов сок буквално изгаря мазнините. Който мечтае за строен силует, трябва да си прави салати с прясно изцеден лимонов сок. Той е добра съставка и в десертите – намалява калорийността им. Ако смесите лимонов сок с обезмаслено кисело мляко и зелени подправки, получавате чудесен сос за по-мазно месо. Вместо майонеза разбивайте зехтин с горчица и няколко капки лимонов сок.

Правете си междинни закуски с кисело мляко или банани. Според диетолозите нискомаслените млека, изядени през втората половина на деня, държат ситост за дълго време и съдействат за разграждане на мазнините.

Бананите пък са храна, която много бързо изпраща до мозъка сигнали за насищане и така помагат за по-лесен контрол над апетита.

Зелето и фасулът ускоряват метаболизма. Блюдата със зелен фасул и цветно зеле принуждават организма бързо да изгаря мазнините.

Гъбите също насищат бързо и ни дават много полезни вещества, а са сред нискокалорийните храни. Могат да бъдат приготвени като основно ястие или добавка, но при всички случаи намаляват общия калориен прием.

Измивайте консервираните храни! Повечето от тях – грах, царевица, фасул – са много полезни, но в консервите има много сол и химия. Затова няма да е грешка, ако добре ги измиете преди да ги използвате.

Какво ще кажете за домашния чипс? Готовият е вкусен, но има твърде много подобрители. Ако си направите домашен чипс, вие ще регулирате солта, а мазнините ще изцедите върху домакинска хартия. Не само картофите са подходящи за чипс: опитайте с моркови, целина и червено цвекло.

Ако дълги години сте се хранили с макарони и месо, плодово-зеленчуковата диета може да ви създаде дискомфорт. Това е нормално: на бъбреците и черния дроб им трябват средно две седмици, за да свикнат и с най-здравословния нов режим. Две седмици – но си струва!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *